Temperatuur 88°F = 31,1°C

Om 7 uur zijn we vertrokken naar Schiphol waar ons vliegtuig om 10.25 uur zou vertrekken richting Atlanta, Georgia.

bord

Bij het inchecken stond een hele lange rij, maar dit kwam omdat de vlucht van 9 uur naar New York JFK ook nog aan het inchecken was. Na de controle bij de douane hebben we zoals voor ons gebruikelijk is een kop koffie met een heerlijke muffin gehaald.

koffie met muffin koffie met muffin2

Hierna hebben we een beetje rondgelopen achter de douane bij de taxfreeshops. Nadat we dit zo’n beetje gezien hadden zijn we naar de gate G4 gelopen om daar na de laatste beveiligingscheck te wachten tot we konden gaan boarden.

richting de gate

vliegtuig1 boarden

Het vliegtuig vertrok precies op tijd. Het was een mooi vliegtuig met leren stoelen van binnen. Het entertainmentsysteem was net zoals we dat al een keer eerder hadden gehad op een vlucht van New York naar Orlando. Je kon met het hele vliegtuig triviant spelen. Hier hebben wij ook bijna de hele vlucht aan meegedaan en natuurlijk ook gewonnen.

onderweg

Het eten tijdens de vlucht was prima. Alleen omdat het verder vliegen is dan Washington duurde de vlucht wat lang. We wisten dat we erg weinig tijd hadden voor het overstappen en dat alles mee moest zitten om het te halen. De douane in Atlanta ging gelukkig snel, al hadden we een stuk chagrijn wat onze visums af moest geven. Nu snel naar onze koffers, want deze moeten we zelf weer door een beveiligingscheck brengen. Alleen de koffers lieten lang op zich wachten. Uiteindelijk hadden we er één van de twee. Nadat de laatste koffers op de band waren gelegd werd er na ongeveer een kwartier omgeroepen dat de koffers die niet op band 1 waren gekomen wellicht op band 12 lagen. Helemaal aan de andere kant. Wij dus hard rennen daar naartoe, want ondertussen zou onze volgende vliegtuig over 15 minuten vertrekken. Gelukkig daar was onze 2e koffer (de gele). Nadat we de koffers hadden afgegeven bij de beveiliging moesten we rennen naar de gate voor de volgende vlucht. Wij waren aangekomen op gate E7 en we moesten naar gate A6 (ongeveer 2 kilometer verwijderd van waar we op dat moment stonden). Gelukkig hadden ze een soort metro die naar de verschillende platforms gaat. Bij platform A aangekomen moesten we nog hard lopen van gate A18 naar gate A6. Precies 3 minuten voor vertrek stapten wij het vliegtuig in. Nu maar hopen dat de koffers het ook gehaald hebben.

eerste beelden Orlando

De vlucht duurde een uur en een kwartier, waardoor we precies om 16.45 uur aan de grond in Orlando stonden. En om 5 uur aan de gate. Nu moesten we alleen onze koffers nog halen, de rentalcar halen en naar onze villa rijden. Bij de bagageband kwam al snel één koffer te voorschijn, echter de 2e (de gele weer) liet op zich wachten. Op een gegeven moment hebben we gevraagd of er nog meer koffers kwamen, want we hadden diverse koffers al 10 keer langs zien komen. Nee, was het antwoord, alle koffers uit het vliegtuig zijn al op de band gelegd. "Houston we’ve got a problem", we missen namelijk één koffer. Wij naar de balie waar je vermiste koffers kan doorgeven, en daar werd rustig verteld dat er over een uur nog een toestel vanuit Atlanta kwam en dat het heel goed mogelijk was dat onze koffer in dat toestel zat. We moesten dus even wachten en geduld hebben. Omdat we in Atlanta geen tijd hebben gehad om een Frappuccino te halen, hebben we dat maar op Orlando goed gemaakt. We moesten toch wachten……..! Na ongeveer een half uur begon de band weer te lopen en kwam er een nieuwe lading koffers aan. En……ja hoor onze gele koffer lag er tussen. Gelukkig, we konden verder gaan met onze vakantie. Nu snel de bus zoeken om naar de autoverhuur te gaan. Ook hier weer helaas, geen bus. Wij vragen waar we de bus naar Alamo konden vinden. Nu bleek dat de auto’s op het vliegveld stonden en we niet eerst met een bus moesten. Het halen van de auto verliep gelukkig verder wel makkelijk. Alleen de auto was wat aan de kleine kant (we zijn minivans gewend). We hebben dus daar ter plekke geüpgrade naar een iets grotere personenauto. Onze villa hadden we gelukkig zo gevonden, dat is het voordeel als je bekend bent in de omgeving van Orlando. We hoefden nu niet eerst een sleutel te halen bij een agency, maar konden de sleutel uit een soort kluisje halen bij het huis. Dit systeem werkte prima en scheelt een hoop tijd. Het huis is helemaal te wauw. Snel de koffers uitgeladen om hierna even naar Walmart te rijden voor wat boodschappen voor de volgende ochtend. Om 21.30 uur lokale tijd (half 4 ’s morgens Nederlandse tijd) zijn we naar bed gegaan. Op anderhalf uur na 24 uur op de been geweest. Morgen gaan we rustig aan doen en misschien nog wat boodschappen doen.