Temperatuur 88°F = 31,1°C

Vanmorgen was het zover, we zouden onze helikoptervlucht maken over de Grand Canyon. Om 7.50 uur zaten we in de auto, want de Grand Canyon ligt ongeveer 70 mile bij ons hotel vandaan. Om 9.30 uur waren we bij Papillon de helicoptermaatschappij waar we de vlucht zouden maken.

sign papillon

Om 10.45 uur zou de helikopter vertrekken. We moesten dus nog even wat tijd daar doorbrengen. Gelukkig ging die tijd erg snel en mochten we de helikopter in.

Papillon

Romy had mazzel want zij mocht op de stoel naast de piloot zitten. Verder hadden we een privé-helikopter, want er zaten (behalve de piloot Matt) geen vreemden bij. Ondanks dat sommige van ons het heel spannend vonden, was dit absoluut het meest fantastische wat je kan doen. Tijdens deze helikoptervlucht zie je en kom je op plaatsen waar je met de shuttlebus niet kan komen. We vlogen recht over de Coloradoriver. Van de South Rim naar de North Rim. Het was in één woord WAUW.

helicopter

 

helicoptervlucht1 helicoptervlucht2

helicoptervlucht3 helicoptervlucht4 helicoptervlucht5

landingsplaats

Na de vlucht zijn we met de auto zelf het park nog in gegaan.

Grand Canyon NP

Bij het visitorcenter konden we kiezen uit 2 shuttlebussen. De groene lijn en de blauwe lijn. We hebben als eerste de groene lijn genomen en hebben hier ook hele mooie gedeeltes van de Grand Canyon gezien.

Grand Canyon1 Grand Canyon2

Terug bij het visitorcenter zijn we overgestapt op de blauwe lijn. Dit was nodig om bij de derde shuttlelijn (de rode) te komen. De blauwe reed namelijk alleen maar langs de vele lodges die er in het park zijn. De rode bracht je weer naar afgelegen gedeeltes van de Grand Canyon. We wilden weer een stukje gaan lopen, namelijk van Mohave Point naar Hopi Point, dit was een stukje van 1,3 mile.

Grand Canyon3 Grand Canyon4

Echter op dat moment begon het te bliksemen en leek het ons niet verstandig om daar door heen te gaan lopen. En ook de wandelpaden lagen niet net als in Bryce mooi langs de canyon, maar je moest gewoon de weg volgen waar de bus ook overheen reed. Om 17.15 uur zijn we het park weer uitgereden met een fantastische ervaring rijker. Op de terugweg naar het hotel zijn we bij Pizzahut gestopt om wat te eten. Morgen gaan we naar onze voorlaatste stop, namelijk Phoenix, alwaar we 2 nachten zullen verblijven. Hier hebben we niet echt iets te doen, maar omdat het vanaf Flagstaff te ver is om in één keer door te rijden naar Los Angeles is deze stop er tussen geplaatst.

 

Klik hier voor meer foto's.