Temperatuur 103°F = 39,4°C

route

Moab was onze laatste stop in Utah. Vanmorgen zijn we naar Arizona gegaan, naar het plaatsje Kayenta. Om 9.38 uur zaten we in de auto.

us191

Arizona

 

onderweg onderweg2

onderweg3 onderweg4 onderweg5

onderweg6

Om 13.05 uur waren we in het hotel aangekomen waar we 2 nachten zouden verblijven (dit hotel hadden we in Nederland al via internet geboekt). Helaas konden we nog niet inchecken, want de kamers waren nog niet gereed. Deze zouden ook niet eerder dan 4 uur klaar zijn. Dus wij vroegen of er iets van een shoppingmall of zo was in Kayenta. Dit was dus niet het geval. Er was wel een supermarkt (nou ja supermarkt, de kampwinkel op de camping in Apeldoorn is groter). Om onze tijd tot 4 uur door te brengen bedachten we dat we wel wat door Kayenta konden rondtoeren. Maar ook hier was het helaas…., 5 minuten later waren we er al doorheen. Daarom besloten we maar een ijsje bij McDonalds te halen.

mcdonalds ijs

Maar ja ook hier vul je geen 2,5 uur mee. Uiteindelijk zijn we in de lobby van het hotel gaan zitten en hebben een spelletje gejokerd. Om kwart voor 4 kregen we eindelijk de sleutel van onze kamers(127 en 129). Dit viel eigenlijk wel wat tegen na de luxe van het hotel in Moab. Hele kleine bedden, geen koelkast en geen magnetron. Omdat we het idee hadden dat we niet een hele dag in Monument Valley zouden doorbrengen en er verder in Kayenta weinig te beleven viel, zijn we naar de lobby gelopen om te vragen of we onze 2 nachten reservering konden wijzigen in één nacht. Dit kon gelukkig. Hierna zijn we meteen naar Monument Valley toe gereden. Vlakbij de ingang van de Valley kwamen we er achter dat onze benzinetank wel erg leeg was en we niet genoeg hadden om terug te komen bij ons hotel. Omdat we erg ver van de bewoonde wereld af zaten moesten we tanken bij een benzinestation in het indianenreservaat. Omdat de indianen een speciale belastingtarief hanteren werd de benzine in plaats van $ 3,19 die normaal was in deze omgeving ineens $ 3,51. We hebben er precies genoeg in gedaan om weer bij het hotel te komen en morgen bij vertrek gooien we de tank dan wel vol.

sign

In Monument Valley hebben we de tour op eigen gelegenheid gedaan. Je kon ook kiezen voor een tour in een open jeep, maar dat vonden we iets te duur. De weg in Monument Valley was niet verhard, waardoor het autorijden niet makkelijk ging.

Monument Valley Monument Valley2

Monument Valley (dit ligt trouwens niet in Arizona, maar ook in Utah) was net als alles wat we gezien hebben in Utah ook weer heel bijzonder en indrukwekkend. Na diverse mooie locaties van Monument Valley (zoals the three sisters en de mittens) te hebben gezien zijn we de slechte weg naar de uitgang terug gegaan.

Monument Valley3 Monument Valley4

Om 19.45 uur hebben we bij Sonic (dit is een Amerikaanse soort McDonalds, maar dan net even anders) wat gegeten en zijn hierna naar het hotel gegaan. Sjon en pa hebben de auto nog even moeten wassen, want deze was helemaal rood van de “red dirt road”.

vieze auto

Morgen gaan we zoals eerder gezegd Kayenta alweer verlaten en naar Flagstaff. In Flagstaff gaan we naar de Grand Canyon en een stukje van de historische Route 66 bekijken.


Klik hier voor meer foto's.