Temperatuur 97°F = 36,1°C

Na het ontbijt zijn we naar Arches National Park gegaan. In het begin dachten we, nou dit valt tegen…

Arches NP

Maar toen we even verderop waren werden we toch heel aangenaam verrast. Arches is op zijn eigen manier heel uniek en indrukwekkend. We hebben alle bekende arches gezien.

Arches NP2 Arches NP3 Arches NP4

Arches NP5 Arches NP6

Arches NP7 Arches NP8 Arches NP9

Het valt niet met een verhaal te vertellen hoe indrukwekkend het daar is. Wat tijd, water en wind allemaal wel niet met de natuur kan doen. We bedoelen bijvoorbeeld, hoe wordt een doodnormaal rotsblok ineens een boog (arches). Door het uitzetten en krimpen van de rotsen tijdens kou en warmte en verder slijtage door wind en regen. Dit gebeurd natuurlijk niet van vandaag op morgen, maar hier gaat miljoenen jaren overeen. We wilden ook nog graag naar Canyonlands NP, maar doordat we aardig wat gewandeld hadden naar de arches toe, wat redelijk wat tijd kostte waren we vrij laat weer uit Arches National Park.

wandelen in Arches NP wandelen in Arches NP2

’s Avonds hebben we wederom in de hotelkamer gegeten, nadat we de saladebar in de supermarkt hadden geplunderd. Want als het zo warm is gaat een maaltijdsalade er in als zoete koek. Met ons bezoekje aan Moab hebben we ons meest noord/oostelijke plaatsje van deze rondrit gehad. Morgen gaan we terug richting de westkust, met als eerste een stop in Kayenta. Deze plaats ligt vlakbij Monument Valley National Park wat ook de reden van onze stop hier is.

 

Klik hier voor nog meer foto's.