Temperatuur 115°F = 46,1°C

Na het ontbijt zijn we naar Lake Mead en de Hooverdam gegaan.

onderweg

Men is met deze stuwmeerdam in 1931 begonnen met bouwen en op 30 september 1935 was de dam af. De dam is niet alleen heel hoog (221,4m) en groot, maar ook heel indrukwekkend.

Lake Mead

We hebben de tour gedaan waarmee we de gangen van de Hooverdam in mochten. Tijdens deze tour hebben we een heleboel achtergrond informatie over het ontstaan van de Hooverdam gekregen.

lake mead2 hooverdam

Zo hebben we gehoord dat de Hooverdam 2 jaar eerder klaar was dan gepland en dat de bouwkosten veel lager uitgevallen waren dan beraamd (kunnen ze in Nederland nog wat van leren). Totale bouwkosten van deze dam was $ 48.000.000,--.

hooverdam foto

Het oorspronkelijke idee achter de Hooverdam was het reguleren van het water van de Colorado river. Het opwekken van de energie kwam later pas. Door het opwekken van deze energie hebben ze de bouwkosten van de Hooverdam inmiddels terugverdiend en kunnen tevens 1.000.000 huishoudens voorzien worden van elektriciteit.

hooverdam2 in de hooverdam

De bouw is gedaan door ruim 21.000 mensen die in 3-ploegendiensten draaiden en 363 dagen per jaar werkten. Het salaris varieerde van $ 0,50 per uur tot $ 1,25 per uur. Dit was afhankelijk van het werk wat je deed. Voor deze 21.000 arbeiders werd een stadje opgericht genaamd Boulder City.

lopen bij de Hooverdam nog meer vriendjes

Na deze zeer indrukwekkende tour zijn we via een Walmart terug naar Las Vegas gegaan, waar we in het hotel hebben gezwommen en geluierd. Morgen gaan we Nevada alweer verlaten om naar Hurricane in Utah te gaan. We gaan hier het Zion National Park bezoeken.