Temperatuur 118°F = 47,8°C

Terwijl we vanochtend de reacties van thuis aan het lezen waren, hebben we ook de temperatuur van gister bekeken op Wunderground. Hier zagen we dat het gister de warmste 5 juli uit de geschiedenis van Barstow was. Het was nog niet eerder hier op 5 juli zo warm geweest.

heetste dag in geschiedenis Barstow

Ons hotel ligt trouwens aan de oude “route 66”.

route 66

Na het ontbijt met gebakken aardappelen en pancakes zijn we naar Galico Ghost Town gegaan. Dit is een oud zilvermijnstadje in de originele staat. Er wonen op dit moment nog 3 mensen. In de hoogtijdagen was de bevolkingsdichtheid 1200 mensen.

calico07

Ondanks dat het vandaag weer zo warm was, waren we blij dat we dit bezoekje vroeg gedaan hadden. We zijn in een mijn geweest en hebben goud gezocht.

Calico Calico2 Calico3

in een grot

Goud zoeken Goud zoeken2

Omdat het niet zo’n heel groot stadje was waren we voor 12.00 uur al weer terug in onze hotelkamer, nadat we ook nog broodjes voor tussen de middag hadden gehaald. Na de lunch zijn we wederom in de auto gestapt om naar Victorville te rijden. Dit is een iets grotere stad dan Barstow op zo’n 40 mile van Barstow vandaan. Omdat het ook vandaag weer te warm was om buiten te zijn, zijn we nu een overdekte shoppingmall ingegaan voor de koelte.

Victorville mall

Deze malls zijn gelukkig zo groot dat je er een aardig tijdje door kan brengen. Om even na 5 uur waren we weer terug in het hotel. Morgen gaan we Barstow achter ons laten en daarmee ook Californië. We gaan dan namelijk naar Las Vegas in Nevada.