Temperatuur 120°F = 48,9°C

Vanmorgen hebben we via Suzan de rapportcijfers van Romy ontvangen. Romy is zonder onvoldoendes over naar de 5e klas van de HAVO. Om precies 8.45 uur zaten we gepakt en wel in de auto op weg naar Barstow.

route

Barstow ligt midden in de Mojave Desert oftewel middenin de woestijn. De weg hier naartoe is veelal hetzelfde en lang niet zo spectaculair als de weg naar Sequoia National Park. Het is overduidelijk een woestijn met veel zand en lage struiken.

onderweg onderweg2 onderweg3

Onderweg zijn we gestopt om bij Starbucks een Frappuccino te halen en even de benen te strekken. Om 12.45 uur waren we bij het hotel aangekomen en na het inchecken hebben we de spullen naar de kamers gebracht. We hadden nu de kamers 126 en 130 op de begane grond met uitzicht op het zwembad.

Barstow sign

Omdat het bijna 50 graden was, hebben we voor de koelte onze toevlucht gezocht in een Walmart en Vons. Het was buiten gewoon te warm om te lopen als je deze hoge temperaturen niet gewend bent.

temperatuur

We hoorden van de jongen achter de kassa bij de supermarkt dat de warmte nog maar net begonnen was en dat het hier soms ook 127 graden Fahrenheit (52,8 graden Celsius) kan worden. Gelukkig kwam vanaf een uur of 5 de bewolking opzetten waardoor je wel buiten kon lopen, ook al was het net of je in een sauna liep. Morgen gaan we als het qua warmte en zonlicht te doen is naar Galico Ghost Town.