Temperatuur 106°F = 41,1°C

Vanmorgen zijn we na het ontbijt naar Sequoia National Park gereden. De rit er naar toe gaf regelmatig hele mooie beelden. Van rotsachtige bergen tot hele hoge bomen. Alleen de weg zelf is wat minder met al die haarspeldbochten en stijgingspercentages van 8%. Maar na ongeveer een uur zijn we in het park aangekomen.

Bij de sign

Dit komt mede doordat er op de route naar boven wegwerkzaamheden bezig waren en daardoor was één rijbaan afgesloten. Door deze afsluiting sta je (als je pech hebt en dat hadden wij) 20 minuten voor een rood stoplicht. Boven aangekomen hadden we de mogelijkheid om 2 bustours te doen. Wij hebben eerst gekozen voor de tour naar onder andere “de Generaal Sherman Tree”.

general Sherman1 een doorgang general Sherman2

general Sherman3 general Sherman4

Sequoia’s zijn hele mooie bomen en kunnen heel groot en breed worden. Dat ze zo groot en breed kunnen worden komt doordat het hout van een sequoia niet geschikt is als hout voor verwerking en voor haardvuur. De bomen worden daarom niet gekapt.

even rusten

De volgende stop van deze route was bij een RV campground. Bij de ingang van deze camping hing een bord waarop stond welke wilde dieren de afgelopen 7 dagen de camping hadden bezocht. Dit waren 6 beren, 2 puma’s en 3 tijgers (of dit de tijgers zijn zoals wij ze kennen vanuit een dierentuin of dat hiermee een ander dier bedoeld wordt is ons niet helemaal duidelijk). En ondanks deze informatie stond de camping vol, ook met tentgangers. Na het bezoek aan deze camping zijn we met de bus weer teruggegaan naar het eindpunt van de tour.

het uitzicht het uitzicht2

We wilden eigenlijk ook nog de andere tour doen, maar we waren toch iets langer overal gebleven dan we gepland hadden waardoor we toch maar terug gegaan zijn naar de auto.

een doorgang2

Wederom hadden we pech om als eerste voor het 20 minuten durende stoplicht te staan. In het hotel aangekomen zijn we lekker het zwembad ingedoken. Na ongeveer een half uurtje lekker afgekoeld te zijn, hebben we ons gereed gemaakt voor het avondeten. We wilden graag bij Applebee’s gaan eten, maar deze was vanwege de fourth of July gesloten. Hierdoor hebben we bij Denny’s gegeten.

dennys-logonew

Na het eten hebben we nog even wat boodschappen gehaald bij Vons, want met zulke warme temperaturen gaat het drinken erg snel op.

vons

Helaas hebben we niets van het vuurwerk meegekregen. Er was ons gezegd dat we het vanuit het hotel wel konden zien, maar dit was niet het geval. Morgen gaan we Visalia weer achter ons laten en vervolgen onze weg naar Barstow.