Temperatuur 68°F = 20°C

Lagen we net na een lange vliegreis in bed, werden we rond 23.55 uur lokale tijd gewekt door het afgaan van het brandalarm. Een kind op de 11e etage (wij zitten op de 2e etage) vond het leuk om het raampje in te slaan en op het knopje te drukken. Dit heeft ongeveer 10 minuten geduurd voordat de rust weer teruggekeerd was. Rond 3.00 uur werden we wakker om wakker te blijven (gevolgen van een jetlag). Hierdoor liepen we om 6.05 richting Safeway voor wat boodschappen.

Golden Gate bridge in de vroege ochtend vroeg op pad

San Francisco is erg rustig op zondagmorgen. Na de boodschappen zijn we in het hotel gaan ontbijten. Het was een prima ontbijt met wafels en gekookte eieren, bagels, muffins en andere lekkere dingen.

ontbijt

Na het ontbijt hebben we lunchpakketjes gemaakt en zijn we naar Fisherman’s Wharf - Pier 39 gelopen. Dit was ongeveer een kwartiertje lopen. Hier zijn we tot 13.00 uur gebleven.

pier 39 Alcatraz parels zoeken

In die tijd hebben we parels uit een oester gezocht en laten omtoveren tot een hangertje voor aan de ketting. Romy had een parel met een blauwe gloed, ma en ik een witte. Bij de eind/beginhalte van de cable car zijn we in de rij gaan staan om met de cable car naar Downtown San Francisco te gaan.

cablecar

Downtown hebben we geprobeerd het hotel te vinden waar we in 1998 verbleven, helaas is het zo veranderd dat dit ons niet lukte. Na het rondwandelen downtown zijn we weer met de cable car richting ons hotel gegaan. We moesten hiervoor uitstappen bij Lombardstreet. Dit is een lange straat met een klein stukje kronkelweg erin. We hadden gehoopt precies op het hoogste punt van deze kronkelweg uit te stappen. Echter het lot had anders voor ons beslist.

Lombardstreet2

We stapten nu onderaan en 2 blokken lager dan de kronkelweg uit. Hierdoor moesten we een flink eind naar boven lopen met een stijgingspercentage van ongeveer 30%. Met ieder in zijn eigen tempo hebben we het gehaald.

Lombardstreet3 Lombardstreet4

In het hotel aangekomen waren we (mede door de korte nachtrust) zo moe, dat het avondeten er bij in geschoten is. Morgenochtend gaan we onze rentalcar ophalen om over de Golden Gate Bridge richting Napa Valley te rijden.

Ons hotel