Temperatuur 66°F = 18,9°C

Vandaag was het zover, de vakantie naar Amerika is begonnen. Om 8.30 uur vertrokken we met z’n allen richting Schiphol.

onze vlucht

Bij het inchecken stond geen lange rij, waardoor we al snel door de douane waren. Na de douane hebben we eerst een kopje koffie gedronken met de bijbehorende muffin.

vliegveld

koffie met muffin

Omdat het inchecken snel gegaan was, hadden we nu nog wat tijd over om over de tax free gedeelte te wandelen. Om 11.05 uur waren we bij Gate 3 waar we door de laatste controles gingen om vervolgens te wachten op het boarden.

onderweg naar de gate vliegtuig1 Wachten op het boarden

we mogen in het vliegtuig

Onderweg bijna bij Washington

Het vliegtuig vertrok op tijd en na een vlucht van ruim 7 uur en 10 minuten kwamen we om 14.35 uur (lokale tijd) aan in Washington. De Gate waar we uit mochten stappen was C8. Nadat we ook hier door de douane waren gegaan en de koffers opnieuw door de controle hadden gedaan, hebben we bij Wendy’s wat kipstukjes en bij Starbucks een frappucino gehaald. Nu moesten we bij Gate D2 wachten tot het vliegtuig naar San Francisco vertrok.

vliegtuig2 koffers gaan ook mee

Deze vertrok iets later, maar tijdens de vlucht werd deze tijd weer ingehaald. Hierdoor stonden we om 7.01 uur in San Francisco aan de Gate 75. De koffers waren vrij snel bij de bagageclaim en ook de taxi was snel ter plaatse.

San Francisco

Na een rit van 25 minuten door het mooie San Francisco waren we bij onze eerste hotel aangekomen. Het inchecken in het hotel verliep ook probleemloos, waardoor we na een lange dag met veel vlieguren eindelijk naar onze kamers (206 en 208) konden gaan. Uiteraard zijn we meteen naar bed gegaan, we waren op dat moment al bijna 24 uur op de been.