Temperatuur 99°F = 37,2°C

Deze dag is echt de meest verschrikkelijke dag van de vakantie en wel om de simpele reden dat we weer naar huis moeten. ’s Morgens zijn we op tijd op gestaan. De koffers hadden we de vorige avond al ingepakt. Na het ontbijt zijn we uitgecheckt uit het geweldige hotel en zijn op weg gegaan richting Bergström International Airport. Omdat dit een kleiner vliegveld is als Washington of Orlando konden we onze minivan achterlaten op het vliegveld. Er was geen bus naar de vertrekhallen toe. We moesten verder lopen. Het inchecken verliep zonder problemen. Bergström was echter uitgestorven. De plaatsen voor de vlucht van Washington naar Amsterdam waren niet naar onze zin en we hoopten dus dezelfde aanbieding te krijgen als op de heenweg. Het vliegtuig vanaf Austin was een heel klein vliegtuig.

vliegtuig1

Deze vlucht was prima en eigenlijk wel heel apart.

Luchtfoto Austin

We parkeerden niet aan een gate, maar midden op de landingsbaan. Hier moesten we als filmsterren het vliegtuig verlaten. De deur werd een trap en als echte diva’s liepen Romy en Bianca naar beneden.

Uitstappen

Uitstappen2

Op Washington was het een drukte niet normaal meer. We hebben bij de balie gevraagd of de vlucht naar Amsterdam overboekt was, maar helaas………….het nachtje langer in Amerika zat er niet in. Ook hebben we nog geprobeerd om andere stoelen te krijgen, maar ook dit lukte niet meer. We zaten gelukkig wel naast elkaar. Tijdens deze vlucht hebben we meer last van turbulentie gehad als alle andere vluchten van en naar Amerika hiervoor. Gelukkig hadden we een ervaren piloot en hij ging gewoon hoger vliegen, waardoor de turbulentie afnam.
bijna terug
Dag 29: 21 augustus 2005 temperatuur 68°F = 20,0°C
Het was een heel snelle vlucht, want in ongeveer 6 uur en 45 minuten stonden we aan de grond in het koude Nederland. We hadden véél tailwind en soms haalden we snelheden van bijna MAG 1.

vliegtuig grote overtocht

Op Schiphol verliep het door de douane heen gaan zoals altijd. Er stonden grote rijen met mensen. Normaal is dit niet zo erg, want dan hoef je niet zo lang op de koffers te wachten. Maar nu moesten we ook nog eens heel lang op de koffers wachten. Buiten stonden de mensen van het thuisfront al ongeduldig op ons te wachten. Rond 8.00 uur waren we al weer in ons huis in Diemen. Het was een hele mooie en leerzame reis. We hebben weer veel gezien van Amerika en zijn het nog meer gaan waarderen en liefhebben.