Temperatuur 95°F = 35°C

Omdat we in Florida altijd naar het Kennedy Space Center gaan en in Houston het "mission control center" zit, hadden we op het programma staan een bezoekje aan het Johnson Space Center. We waren hier rond 11 uur.

Ingang Nasa

We hebben als eerste meteen de tram tour genomen en dat was maar goed ook, want toen we hiervan terugkwamen na anderhalf uur stond er een giga wachtrij. Tijdens de tram tour zijn we langs het oude mission control center gereden en hebben we dit van binnen bekeken.

mission control center

Dit mission control center is tot 1996 gebruikt. We hebben in de VIP ruimte gezeten, waar ook de presidenten en beroemde filmsterren zoals Clint Eastwood hebben gezeten. Maar ook Queen Elizabeth II. Daarna zijn we naar een gebouw gegaan waar alle astronauten hun skills (vaardigheden) leren voor in de ruimte. Er stond een shuttle op ware grootte en ook alle andere zaken waren op ware grootte nagebootst.

oefenen

In dit gebouw werden er ook vaardigheden geleerd voor het International Space Station. Deze tramtour was heel erg leerzaam en interessant. Teruggekomen bij het bezoekersgebouw bleek het verder niet veel bijzonders te zijn. We hebben er wel nog een aardige tijd doorgebracht, maar het belangrijkste hadden we al gezien.

gek doen in nasa

ruimtewezens

Na viereneenhalf uur hebben we de deuren van het Spacecenter achter ons gelaten en hebben bij McDonalds in Walmart gegeten en hebben nog even geshopt bij Walmart. Hierna zijn we naar ons hotel gegaan om daar nog even televisie te kijken. Morgen gaan we naar Austin, dit is de laatste plaats welke we tijdens deze lange trip bezoeken. Dit betekent dus dat het einde van onze vakantie in zicht is helaas!!!!!

 

ruimtewagen