Temperatuur 92°F = 33,3°C

Vandaag stond de trip naar New Orleans op het programma. De overgang van Mississippi naar Louisiana was duidelijk merkbaar. Mississippi was mooi en de wegen waren goed begaanbaar. De wegen in Louisiana waren van beton en reden daardoor niet fijn. Om in New Orleans te komen moet je over werelds langste brug rijden. Deze brug is 23,8 mile (38,08 km) lang en loopt grotendeels door moerasgebied heen.

bruggen   bruggen2

Er zijn bijna geen op- en afritten dus als je zonder benzine komt te staan of een rest area zoekt is het lastig maar verder was het best mooi en leuk om over heen te rijden. Het hotel viel een beetje tegen, maar de prijs was heel goedkoop en voor de 2 nachten die we er wilden blijven voldeed het. Na het naar boven brengen van onze koffers hebben we onze boottocht voor de volgende dag in orde gemaakt en zijn we op zoek gegaan naar een groceriestore voor broodjes en andere noodzakelijke boodschappen. Dit was zo gemakkelijk nog niet en de weg terug van de supermarkt naar het hotel was een sightseeingtour door New Orleans en omgeving geworden. We hebben wel de beroemde begraafplaatsen van New Orleans gezien.

Graven

Hier worden de mensen niet onder de grond, maar in een soort catacomben boven de grond begraven. Eenmaal terug in het hotel hebben we op onze kamer een broodje gegeten en naar live optredens op CMT gekeken. Na het eten hebben we de shuttlebus naar downtown New Orleans genomen.

downtown  french quarter charm

New Orleans is een warme en behoorlijke vieze stad.

trammetje

We hebben langs de Mississippi gelopen en hebben door een van de beroemde straten van New Orleans gelopen, namelijk Canal Blvd. Deze ligt in het French Quarter. Het wordt French Quarter genoemd omdat alle straatnamen in dit gebied een Franse naam hebben zoals Bienville, Bourbon str. enzovoorts. We hebben hier ongeveer 2 uur rondgelopen en hebben toen de shuttlebus terug genomen naar ons hotel.

avond in New Orleans

In de bus zaten mensen uit ons hotel en van hun vernamen we dat het ontbijt toch bagels enzo had, we hadden namelijk gelezen van niet. Op onze kamer hebben we nog even het einde van Harry Potter 2 gezien en zijn daarna gaan slapen.