Temperatuur 95°F = 35°C

Was het hotel al niet tegenvallend genoeg, bleek dat er ook niet eens een normaal ontbijt bij zat terwijl dat wel op de site stond. Het ontbijt bestond uit donuts, brownies, cereal en Danisch rols. De jus d'orange was zo smerig dat het niet te drinken was. We moesten onze eigen voorraad brood aanspreken om te kunnen ontbijten. Maar goed, vandaag stond het huis van Elvis "Graceland" op het programma.

Door het tegenvallende hotel, het afschuwelijke ontbijt en de locatie waren we een beetje terughoudend over wat ons te wachten stond. En dit was dus echt voor niets.

 

Graceland was in één adem fantastisch, we zijn blij dat we het gedaan hebben en dat we het hebben mogen zien. Eerst werden we met een busje naar het huis gebracht. We kregen allemaal een koptelefoon met een soort rondleiding en aanvullende informatie hierop.

We begonnen bij de woonkamer en gingen toen via de eetkamer, de keuken, de basement, waar een poolkamer, een relaxkamer en een hobbykamer. Hierna gingen we weer naar de begane grond waar we naar de junglekamer gingen. Alle kamers waren heel extravagant voor die tijd en zelfs voor deze tijd.

De bovenverdieping waar de slaapkamer van Elvis was mochten we niet zien. Dit was in de tijd dat Elvis nog leefde al privé en dat respecteren ze heden ten dage nog steeds. Hierna gingen we naar de tuin, waar ook verschillende ruimtes waren zoals bijvoorbeeld het kantoor van zijn vader Vernon. In de racketbalroom hadden ze allemaal kleding en andere bijzonderheden van Elvis opgehangen.

We hebben het zwembad gezien, het graf van Elvis, het graf van zijn tweelingbroer, welke bij de geboorte op 8 januari 1935 dood is geboren. De graven van zijn vader Vernon, zijn moeder Gladys en zijn oma Minnie Mae. Deze graven waren heel indrukwekkend en we kregen gewoon kippevel.

 

 

 

Na de tour door Graceland zijn we naar een soort museum gegaan, deze lag tegenover Graceland. Hier hebben ze als zijn auto's, een hoop kleding en zijn vliegtuigen, waaronder de Lisa Marie. We hebben eerst de auto's bekeken, daarna de kleding en de gouden platen. Bij deze kleding hingen ook de trouwjurk van Priscilla en de trouwpak van Elvis. Het babybedje van Lisa Marie met een hoop kleertjes en speelgoed waren er ook nog. Na al deze mooie dingen hebben we de vliegtuigen van binnen gezien. Zo extravagant als hij thuis was, was hij ook in zijn vliegtuigen. Het is qua muziek en film heel erg jammer dat Elvis op 16 augustus 1977 is overleden aan een hartaanval. Hij is echt "The King". Dit bezoek aan Graceland maakte het nare gevoel wat we hadden over het hotel weer helemaal goed.