Temperatuur 92°F = 33,3°C

Omdat we voor vanmiddag een tour door Nashville gepland hadden hebben we 's morgens "groceries" gehaald voor 's avonds en de volgende dag. We hebben eerst een broodje gegeten op onze hotelkamer en om precies 1 uur stonden we klaar in de lobby van het hotel. We stonden te wachten op de bus voor de tour. Rond 1.20 uur was de bus er.

Onze eerste stop was het Ryman Auditorium, hier werd tot 1974 de "Grand Ole Opry" gehouden. Dit was een hele unieke gewaarwording. Wat een ontzettend mooie zaal.

Bijna hadden we hier niet heen gegaan, want in maart 1974 is de Grand Ole Opry verplaatst naar een nieuw gebouw nabij Opry Mills. Hier waren we gisteren. Het Ryman Auditorium kwam toen leeg te staan. Na bijna 20 jaar wilde de stad Nashville het gebouw afbreken. Het bedrijf Gaylord Entertaiment heeft het Ryman Auditorium voor 8,5 miljoen overgenomen en laten restaureren. Nu worden er nog steeds concerten in gehouden en in de wintermaanden weer de Grand Ole Opry. Het Ryman Auditorium heeft op Carnegiehall in New York na het beste accoustische geluid ter wereld. Na deze stop zijn we een beetje sightseeing gaan doen door Nashville. We zijn onder andere langs de opname studio's van Reba McEntire, LeAnn Rimes en Tim McGraw gereden. Hierna zijn we naar de Country Music Hall of Fame and Museum gereden.

 

 

 

Hierin is de geschiedenis van de Countrymuziek weergegeven. Er hangt onder andere de jurk van Reba, welke ze aan had tijdens de CMA awards van 1991. Tijdens deze CMA Awards heeft ze president George Bush I de handen geschud. Na dit bezoek aan het museum zijn we naar Legend's corner gegaan.

    

Hier hebben we naar live muziek geluisterd en wat te drinken gekregen. Hiermee was de tour beeindigd en zijn we terug naar ons hotel gebracht. De tour was erg leuk en heel leerzaam. Morgen gaan we naar West Memphis om daar een bezoek te gaan brengen aan Graceland, het huis van Elvis Presley.