Temperatuur 97°F = 36,1°C

images/stories/2005-2/dag03/ontbijt in Washington.jpg

Voor vandaag hadden we het tripje met de Trolleybus gepland staan. We wilden niet met de auto Washington in, dus bij de receptie gevraagd hoe we het snelst bij Union Station konden komen. Want dat was de startplaats van de tour. Dit bleek de Metro te zijn met een overstap.

 

 

 

                                                

 

We moesten eerst de oranje lijn nemen en overstappen op de rode lijn. We waren er zo, het bleek heel makkelijk te zijn. Aangekomen bij Union Station hebben we eerst de tour helemaal gedaan.

images/stories/2005-2/dag03/Capitool.jpg  images/stories/2005-2/dag03/witte huis.jpg

 

images/stories/2005-2/dag03/Washington monument.jpg

 

 

Hierna hebben we in Union Station gelopen en bij Starbucks een Frappucino gehaald. Toen we deze op hadden zijn we weer op de bus gestapt, met de bedoeling om een paar stops te maken. Onze eerste stop zou zijn Smithonian air and space museum. Hier hebben we even door heen gelopen.

images/stories/2005-2/dag03/museum.jpg

Het mooie van Washington is dat alle musea en bezienswaardigheden gratis zijn. Volgende stop zou zijn Lincoln Memorial, maar vanwege de tijd en de drukte bij deze locatie zijn we blijven zitten om vervolgens bij het visitor center van het Witte Huis uit te stappen. Helaas waren de deuren van deze center net gesloten, dus hebben we hier ook niks gezien. We besloten om lopend naar de volgende stop van de tour te lopen. Dit was bij de National Archives.

images/stories/2005-2/dag03/Archives.jpg

In deze archieven ligt de originele "declaration of independence", de orginele "constition" en nog veel meer belangrijke documenten die hebben bijgedragen aan de rijke geschiedenis van Amerika. Nog een leuk weetje is dat er vele memorials en monumenten zijn. Het verschil tussen deze twee is dat het een memorial genoemd wordt als de betreffende persoon niet wist dat het gemaakt zou worden. Bijvoorbeeld Lincoln Memorial is pas ontworpen en gemaakt na de dood van president Lincoln. Het Washington Monument is gemaakt in opdracht van de eerste Amerikaanse president George Washington. Hij wist dat er een monument voor hem gemaakt werd, vandaar geen memorial. Uiteindelijk hebben we de trolley terug genomen naar Union Station, het grootste treinstation ter wereld. Hier zijn we weer in de Metro gestapt terug naar ons hotel. In ons hotel hebben we noodles gegeten met meloen na.

         

Na het eten hebben we nog een paar boodschappen gedaan bij Safeway. Hierna hebben we een beetje gehangen en tv gekeken in onze kamer. Morgen gaan we op weg naar Roanoke, VA en gaan we Washington met zijn mooie gebouwen en rijke historie achter ons laten.