Temperatuur 86°F = 30,0°C

 

NASA_Logo

Zoals gezegd stond er voor vandaag een leerzaam uitje op het programma, namelijk Kennedy Space Center. We waren om ongeveer 10.10 uur in het visitors complex. We zijn meteen in de bus gestapt die een rondrit verzorgd en ons naar de diverse locaties van het complex bracht. De eerste stop was launchpad 39.

Platform

Hier werden vroeger de apollo’s vandaan gelanceerd. De spaceshuttles gaan van launchpad 39A of 39B. De spaceshuttle van 4 juli is vertrokken van launchpad 39B. Van hieruit hebben we een andere bus gepakt om naar de volgende stop te gaan. Deze stop is een grote hal waar de geschiedenis van de apollo’s wordt verteld en uitgebeeld.

onder de apollo op een track

Je krijgt er onder andere video’s te zien van de landing op de maan van Neil Armstrong. Maar ook de andere ruimtevaarten.

echte maanmannetjes

Na al dit indrukwekkends, mochten we een kijkje nemen in het laboratorium van het ISS (International Space Station). Hier worden alle modulen van het ISS in elkaar gezet en klaar gemaakt voor vertrek naar het ISS. Het ISS moet in 2010 klaar zijn en tot die tijd zijn er vanaf Florida nog 15 lanceringen. Hierna worden de shuttles niet meer gebruikt voor lanceringen maar worden deze als museumstukken in de diverse space centers geplaatst. Na het laboratorium zijn we teruggebracht naar het visitors complex.

truukfoto

Het was ondertussen al 16.45 uur. We zijn nog even naar het astronauten memorial gegaan, dit is een eerbetoon aan alle gesneuvelden astronauten. In het water zagen we twee alligators en een heleboel schildpadden zwemmen. Het Kennedy Space Center is gestationeerd op Merrit Islands en is een beschermd gebied voor alle dieren. Morgen gaan we naar Orlando, waar we de laatste 15 dagen verblijven in een zogeheten private pool home. We hopen dat we hier ook Internetverbinding hebben. Mocht dit niet het geval zijn dan komen de verhalen wel, alleen duurt het iets langer.