Temperatuur 84°F = 28,9°C

 

dolphin_stat_top

Na weer een vroeg ontbijt zaten we nu om 7.45 uur in de auto. Hierdoor waren we mooi op tijd bij het Dolfin Research Center.

ingang wachten

Voordat Romy en Suzan met de dolfijnen konden zwemmen, moesten ze eerst naar een soort klasje waar van alles over dolfijnen werd uitgelegd.

eerst nog wat uitleg

Na deze les, mochten ze eerst een uur over het terrein kijken bij de dolfijnen en de andere dieren die op het terrein aanwezig waren.

nieuwsgierige dolfijn

Om 11.00 uur was het zover, Romy en Suzan mochten bij Rainbow het water in om hier allerlei kunstjes met hem uit te halen.

aaien aaien2

Romy met Rainbow Suzan met Rainbow

suzan en dolfijn

romy en dolfijn

Het spelen met Rainbow heeft ongeveer 20 minuten geduurd. Het echte zwemmen kon gaan beginnen. Hiervoor moesten ze naar Tursi en Theresa. Theresa is de oudste dolfijn bij het Dolfin Research Center, zij is bijna 50 jaar oud. Dolfijnen in gevangenschap worden normaal gesproken niet zo oud. Romy ging eerst met beide dames zwemmen en daarna kwam Suzan.

Romy met T en T Suzan met T en T

Even na 12.00 uur was het zwemmen afgelopen en zijn we richting Key Largo gereden. Onderweg zijn we gestopt bij het Hurricane Monument. Dit monument is herdenkt de slachtoffers van de orkaan die op 1 september 1935 over de Key’s heen raasde. ’s Middags hebben we rustig aan gedaan, want het waren drukke dagen. Morgen gaan we de Florida Key’s achter ons laten. We gaan via de Everglades (waar we met een propellerboot door het moeras varen en alligators kunnen zien zwemmen) naar de Golf van Mexico, namelijk Fort Myers.