Temperatuur 89°F = 31,7°C

Vanmorgen zaten we zoals gezegd al vroeg aan het ontbijt. Om precies 8.00 uur zaten we in de auto op weg naar Key West. Onderweg zijn we over verschillende Key’s gereden die ons naar Key West brengen. Ook de 7 miles bridge moesten we over. Na 2 uur rijden waren we op de plek van bestemming aangekomen.

bijna in Key West

Ze hebben in verschillende plaatsen van Amerika Old Town Trolley tours. We hebben deze tour in 2005 al gedaan in St. Augustine en in Washington. Deze tours zijn heel erg leuk om te doen en bovendien heel leerzaam. Ook op Key West hebben ze de mogelijkheid om zo’n tour te doen en dat hebben wij gedaan.

old trolley rit

Er zijn tijdens de tour 10 stops en je mag uitstappen waar je wilt. Onze eerste stop was op het meest zuidelijke puntje van Amerika.

Southern most point

Onze volgende stop was Duvalstreet. Dit is een hele gezellige, drukke winkelstraat waar zich onder andere Sloppy Joe’s en Jimmy Buffet’s Margarithaville bevinden. In deze straat hebben ze ook een Starbucks. Hier hebben we een Frappuccino gedronken om daarna de tour te vervolgen.

Wachten op de trolley

We hebben een heleboel bezienswaardigheden gezien van Key West, zoals het huis van Ernest Hemmingway.

Key West1 Key West2 Key West3

Na afloop van de tour hebben we broodjes gehaald bij Publix en zijn in de auto gestapt om de rit over de verschillende Key’s weer terug te rijden. Ons avondeten hebben we in het hotel gegeten. Dit kon omdat er een magnetron beschikbaar was. Vanuit onze hotelkamer hebben we het vuurwerk van Independence Day bekeken. Dit wordt op de Key’s wel gevierd, maar niet zo uitgebreid als we het hebben meegemaakt in Monterey. Morgen moeten we weer vroeg op, want Romy en Suzan gaan met dolfijnen zwemmen. Zij moeten zich om 9.00 uur melden bij het Dolfin Research Center op Marathon Key. Dat ligt ongeveer 41 mile vanaf Key Largo. We gaan dus weer richting Key West……………