Temperatuur 86°F = 30,0°C

Later dan gister, maar nog steeds erg vroeg voor in een vakantie werden we vanochtend wakker. Na een Amerikaans ontbijt met bagels en jus d’orange zijn we eerst naar Publix geweest om wederom wat boodschappen te doen. Om 12.00 uur moesten we ons melden bij de catamaran voor het snorkelen. Precies om 12.30 uur vertrok de catamaran “Reef Roamer” naar open zee.

op de boot

Het was de bedoeling om bij twee koraalriffen te stoppen en bij iedere rif een uur in het water te zijn. Het was heerlijk weer, bijna geen wolkje aan de lucht. (In 2004 moesten we tijdens het snorkelen vanwege het slechte weer snel het water uit en werd ons snorkeltripje voortijdig afgebroken). Gewapend met onderwatercamera gingen we bij het eerste rif het water in. Dit water was heerlijk van temperatuur en helemaal niet koud.

snorkelen

De wereld onder water is zo mooi en puur dat het een lust is om naar te kijken. We hebben diverse mooie vissen gezien, waaronder een barracuda van ongeveer 1,5 meter. Romy en Suzan hebben zelfs een “nurse shark” gezien. Na een uur werden we met een toeter teruggeroepen naar de boot om vervolgens naar het tweede rif varen. Ook hier hebben we een paar foto’s genomen van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Weer was het uur zo om en werden we terug gehaald naar de boot.

onder water1 onder water2

onder water3 onder water4

onder water5

Na al dit moois zijn we terug gevaren naar de aanlegplaats naast ons hotel. Als je gezwommen hebt in de oceaan, voelt je huid en je haar hierna heel stug. Dus teruggekomen op onze kamer hebben we eerst één voor één gedoucht. Na het douchen hebben we gegeten en een blizzard genomen bij Dairy Queen.

 

Blizzard

Omdat we morgen naar Key West gaan (100 mile rijden) voor alle bezienswaardigheden daar en natuurlijk het meest zuidelijke puntje van Amerika, zijn we op tijd naar bed gegaan. We willen namelijk om 7.00 uur al aan het ontbijt zitten.