’s morgens werden we om 9.00 uur opgehaald door oma Gortenmulder om naar Schiphol gebracht te worden.

 


 

Bij aankomst op Schiphol was het erg druk, dus het was maar goed dat we op tijd van huis vertrokken waren. Op Schiphol kwam ook oma Kooi even afscheid van ons nemen. Bij de balie van United Airlines was het heel rustig. Dit komt doordat we lekker op tijd waren en de vlucht naar Chicago al ingecheckt was. De koffers werden aangenomen en we konden via de marechaussee naar het tax free gedeelte. Traditiegetrouw hebben we eerst een koffie met een muffin genomen.

Hierna hebben we lekker rondgelopen en wat vakantiesfeer opgesnoven. Ook hebben we wat dingen gekocht bij de tax free winkels. Rond 11.45 uur zijn we richting de gate gegaan. We vertrekken van gate G9.

Het vliegtuig stond al klaar en we konden meteen door naar de tweede check. Om precies 12.15 uur werd er geboard en we vertrokken mooi op tijd. De vlucht verliep heel voorspoedig en zonder problemen. Romy heeft in het vliegtuig kennis gemaakt met een leeftijdsgenootje. Hij komt uit Oostzaan en ze hebben adressen en telefoonnummers uitgewisseld. Ze heeft de hele vlucht naast hem gezeten en hadden veel lol.


Om 15.20 lokale tijd landen we op Washington Dulles. De tijd die we hadden op Washington was hierdoor erg beperkt. Voor customs stond een hele lange rij en we hebben er een uur over gedaan om naar de vertrekhal te komen. Gelukkig hadden we nog wel tijd om onze Frappuccino bij Starbucks te halen. En hierna snel naar onze gate voor het volgende vliegtuig. We zijn naar onze gate C11 gegaan en konden precies om 17.00 uur aan boord voor het tweede stukje vliegen. We konden precies om 17.30 vertrekken want alle passagiers zaten aan boord Alleen moesten we wachten op twee koffers die nog niet aan boord waren. Om 17.40 reden we achteruit weg van de gate, en toen stonden we ………stil.


Het weer werd ineens zo slecht in Washington dat alle vluchten op dat moment on hold stonden. Uiteindelijk twee uur later dan ons eerste vertrektijd zijn we vertrokken. Gelukkig hebben we goed doorgevlogen waardoor we om 21.00 uur in Orlando aan de grond stonden. Ook deze vlucht was bijna vlekkeloos verlopen.


Temperatuur 90°F = 32,2°C