Vanmorgen hebben we eerst rustig aan gedaan en hierdoor zaten we om half 11 in de auto richting het Gettysburg National Military Park.

ingangsbord

Hier zit het visitorcenter en een museum over de slag van Gettysburg. Als eerste hebben we een film gezien met daarin beelden over de burgeroorlog. Hierna zijn we naar één van de mooiste schilderijen gelopen die ik ooit gezien heb.

schilderij3  schilderij4

Ook al is het onderwerp de burgeroorlog. En daarna hebben we in het museum in vogelvlucht door de burgeroorlog gelopen. De Slag bij Gettysburg (1, 2 en 3 juli 1863) was de grootste veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog.

museum  Zuidelijke soldaten

De slag vond plaats in en om Gettysburg en wordt gezien als het grote keerpunt van de burgeroorlog. Na het museum zijn we de autotour gaan rijden. Dit is een 2 uur durende rit.

battle of Gettysburg

Tijdens deze rit rijdt je langs het gebied waar de gevechten hebben plaatsgevonden. Dus eerst langs de zuidelijke linies en daarna langs de noordelijke linies. Overal onderweg staan gedenktekens van ieder regiment wat aan de slag om Gettysburg heeft meegedaan. Deze gedenktekens varieerden van gedenkplaten tot beelden. Ook stonden er veel kanonnen opgesteld, zoals ze in de tijd van de oorlog opgesteld stonden.

Kanonnen langs de weg  North Carolina memorial

Na deze rit zijn we in het centrum van Gettysburg bij een scrapbookwinkel gestopt en daar heb ik uiteraard wat gekocht. Nadat ik daar een half uur had rondgelopen zijn we naar de supermarkt vlak bij ons hotel gestopt om nog wat cola en andere noodzakelijke boodschappen te halen. De rest van de avond hebben we lekker rustig in onze hotelkamer gezeten en een beetje televisie gekeken. Morgen gaan we wederom naar een andere staat, namelijk Dover in Delaware. Onderweg hier naar toe stoppen we in Lancaster, waar nog heel veel Amish wonen.