Vanmorgen zaten we vroeger in de auto dan de dagen ervoor. Onderweg naar het Shenandoah National Park zijn we gestopt bij een Starbucks en hebben we een Latte Machiato gehaald.

Nadat we deze op hadden zijn we door gereden naar de North entrance van het park. Op dit moment zat er niemand bij de entree. Er hing een bordje waarop stond dat we moesten betalen op de terugweg. Nu hoeven wij dat niet, want wij hebben een Nationale Parkenpas.

bij de ingang

We waren nog maar een paar mile in het park en toen zagen we al een hert langs de kant van de weg liggen. Hij/Zij lag heerlijk om zich heen te kijken en liet zich niet door ons weg jagen.

liggend hertje

Onze eerste stop was het visitorcenter. Helaas was deze nog niet open, want het park was nog niet officieel geopend. Omdat het vandaag erg koud was (rond het vriespunt) maar wel een lekker zonnetje scheen, besloten we om gewoon een stuk van de Skyline Drive te rijden.

hoogste punt van de rit

Als het niet zo koud had geweest, hadden we ook nog een wandeling door het park gemaakt.

IJs op de rotsen

We reden nog een stuk en toen zagen we 2 herten. En even verderop 7 stuks tegelijk.

hertjes langs de kant van de weg  midden op de weg

nog een hertje

In totaal hebben we 15 herten gezien en een heleboel eekhoorns, die vlak voor de auto overstaken. Nadat we ongeveer 70 mile van de Skyline Drive hadden gereden besloten we om via de snelweg terug te rijden. We willen Shenandoah National Park graag nog een keer bezoeken, maar dan in mei/juni. We wilden naar Harpers Ferry, ook een belangrijke plaats uit de burgeroorlog, maar onderweg kwamen we de Valley Mall tegen. Omdat we de tijd aan ons zelf hadden zijn we hier gestopt en hebben hier een tijdje doorgebracht. De mall was niet groot, maar toch hebben we daar aardig wat dollars achtergelaten. Omdat het inmiddels te laat was om door te rijden naar Harpers Ferry hebben we wat rond gereden in Stephens City. Hier viel eigenlijk weinig te beleven en zijn we terug gegaan naar het hotel. We hebben de avond nuttig besteed, namelijk door even wat financiele zaken te regelen en de was te doen. Morgen gaan we via Harpers Ferry en Shanksville (hier is de UA 93 neergestort op 9 september) naar Gettysburg (ook een battlefield uit de burgeroorlog).