Omdat we er gisteren heel laat in lagen waren we vanmorgen ook pas laat wakker, namelijk kwart over 5.

Nadat we het verslag geschreven hadden en de koffers gereorganiseerd zijn we onder de douche doorgelopen en hebben we ontbeten. Rond 9 uur zijn we richting de metro van Crystal City gelopen en hebben daar de gele lijn gepakt richting de Archives. De Archives zouden om 10 uur open gaan en omdat we nu al 2 keer eerder in Washington dit op de planning hadden staan en het er niet van gekomen was, vonden we het nu tijd om dit onze eerste stop te maken. Met een mannetje of 40 voor ons zijn we om kwart voor 10 in de rij gaan staan.

In de rij bij de Archives

Om kwart over 10 mochten we naar binnen en kregen we zoals bij zoveel overheidsgebouwen een controle. Helaas mochten we binnen geen foto’s nemen, dus de foto zoals het er binnen uitziet heb ik geleend van het internet.

Archives

Het was echt super indrukwekkend om de 4 vellen handgeschreven tekst te zien liggen. Nu zijn 4 vellen papier natuurlijk niet zo heel interessant, maar deze documenten zijn de “Declaration of Independence”, dus de belangrijkste documenten voor de Amerikaanse geschiedenis. Nadat we nu eindelijk hier binnen geweest zijn, zijn we naar 12th Street gelopen en hebben daar fietsen gehuurd.

Onze fietsen

Omdat we om half 12 de toer voor het Capitol hadden gereserveerd moesten we daar als eerste naar toe fietsen. We waren er precies op tijd, alleen stond er een lange rij voor naar binnen te gaan. Ook hier was dat voor de controle. Hierdoor hadden we de toer van 10 over half 12 in plaats van half 12. Als eerste zijn we naar een film over het ontstaan van het Capitol in combinatie met de Amerikaanse geschiedenis geweest. Daarna kregen we een rondleiding met een gids. We zijn in de grote koepel (rotundo genaamd) geweest die het Capitol zo herkenbaar maakt.

In het Capitol  In het Capitol2

In het Capitol3

Na al dit indrukwekkende van het Capitol zijn we naar Union Station gefietst en hebben bij Subway een broodje gehaald met wat te drinken. Na het eten werd het tijd om naar de Cherry Blossom Trees bij het Tidal Bassin te gaan kijken. Via de Mall en het Washington Monument zijn we daar naar toe gefietst.

bij het washington monument

Wat een geweldig gezicht die mooie roze bomen, die volop in de bloei staan. Het was jammer dat het bewolkt was, want in de zon had het volgens mij nog meer indrukwekkender geweest (maar ach, dan hebben we een reden om terug te gaan!). We hebben een rondje rond het Tidal Bassin gefietst en hebben hier en daar gestopt voor wat foto’s.

Cherry Blossom4

Cherry Blossom2  Cherry Blossom3

cherry blossom

We zijn onderweg langs diverse memorials gefietst. Namelijk het Jefferson Memorial, de Franklin Delano Roosevelt en het Martin Luther King jr Memorial. Na het rondje Tidal Bassin zijn we via het Lincoln Memorial naar de Vietnam Veterans Memorial gefietst.

Vietnam memorial

Omdat het inmiddels begon te regenen en het toch al kwart over 4 was zijn we via het Witte Huis terug gefietst naar de fietsverhuur. Hier hebben we de fietsen weer ingeleverd en zijn aan de overkant van de straat op de blauwe metrolijn gestapt terug naar Crystal City voor ons hotel. Hier waren we om 10 over 5. Bij binnenkomst hebben we eerst wat foto’s van onze kamer gemaakt en daarna hebben we lekker rustig aan gedaan.

Onze hotelkamer

Morgenochtend willen we eerst naar Mount Vernon en daarna naar het Great Falls National Park.