Wat begon als nieuwsgierig zijn naar hoe het in zijn werk gaat het boeken van vliegtickets met gespaarde miles, was vandaag realiteit geworden.

Omdat ik graag de kersenbloesem in Washington in maart wilde zien, waren we aan het kijken of je nog via het inleveren van miles eind maart tickets kon boeken.

Kersenbloesem Kersenbloesem2

En ja hoor, dat kon, weliswaar via Chicago naar Washington, maar dat maakt ons niet uit. We keken elkaar aan en besloten het gewoon te doen. Mijn tickets waren al snel in de pocket, alleen bij die van Sjon bleek er op de vlucht van Washington naar Chicago geen plek meer te zijn voor Skymilesspaarders. Oh jee wat nu. Snel opnieuw proberen, helaas nee, de vlucht van 10 voor 3 stond er niet meer bij. Dan maar even bellen met United. Via de balie van Schiphol doorverbonden naar Amerika. Daar kreeg ik een allervriendelijkste dame aan de lijn die heel behulpzaam was. De vlucht van 5 over half 1 ging ook niet, want ook op deze vlucht was maar 1 plek voor Skymilesspaarders. De vlucht van 10 uur ging wel. Ze gaf mij mijn plaatsen voor deze vlucht door. Dit bleken Economy Plus plaatsen (meer beenruimte)  te zijn, waarop ik aangaf dat ik niet geupgrade wilde worden tegen betaling. De mevrouw van United gaf aan dat omdat wij Premier leden zijn, dit gewoon onze plaatsen waren. Oh doet u maar dan. Sjon zijn tickets ook snel in orde gemaakt en de heenvlucht nu ook naar Economy Plus omgezet. Nu hebben we voor nog geen EUR 100,-- (administratiekosten) 2 tickets naar The United States. Nadat we de bevestigingsmailtjes binnen hadden, keken we elkaar echt zo aan van euh gaan we echt..... Ja, we gaan echt en wel met z'n tweetjes. Romy kan en mag mee als ze wil, maar als zij besluit om niet mee te gaan is dat ook goed. Okay vluchten geregeld, nu nog een auto, want we willen een klein rondreisje maken.

huurauto

De auto hebben wij gehuurd bij usareisen.de, hier hebben wij via het Florida forum goede kritieken over gehoord. De prijs van de auto's viel dusdanig mee, dat we een midsize SUV gehuurd hebben. Tijdens onze rondrit gaan we boven Washington het één en ander bekijken. We willen naar de plaats waar het United toestel in Pennsylvania is neergestort op 11 september 2001.

UA93  Amish

Dit lijkt ons een goede aanvulling op ons bezoek aan Ground Zero begin mei. Verder willen we naar Gettysburg om daar weer wat over de burgeroorlog te zien. Ook hopen we in Lancaster (Pennsylvania) heuse Amish tegen te komen. En we gaan de Liberty Bell in Philadelphia bekijken.

liberty bell

Uiteraard gaan we ook in Washington diverse dingen bezoeken en doen, maar dat komt wel als we er zijn. Er moet nog wat te schrijven overblijven.