Vanmorgen hebben we eerst gebeld met United Airlines om te vragen hoeveel van te voren we op LAX moeten zijn. Dit was even slikken, we moeten er eigenlijk al om 5.00 uur zijn. Maar tussen 5.30 uur en 6.00 uur was ook goed. Om ongeveer 10.30 uur zijn we naar de San Diego Zoo gegaan. We hadden weinig hoop dat dit leuk zou zijn, maar wilden in ieder geval even de reuzenpanda’s zien. Deze hebben ze namelijk in de San Diego Zoo.

Daar aangekomen bleek het veel groter dan we hadden verwacht. We hebben eerst de guided bustour gedaan, dit is een rondje door het park met een gids in een bus. Aan het eind van deze tour zijn we lopend naar de eerste halte van de express bustour gegaan bij de olifanten om daarmee naar de reuzenpanda’s te gaan. Onderweg naar deze halte kwamen we koalabeertjes tegen, dit zijn echt schatjes.


We zijn op de derde halte van deze express bustour uitgestapt om de rest te gaan lopen naar de reuzenpanda’s. Er stond wel een wachtrij bij de ingang van de panda’s maar we hadden nog nooit een panda gezien dus wilden wel even in de rij gaan staan. Nou dit was echt de moeite waard. Wat een geweldige beesten zijn dit.

Ze hebben er in de San Diego Zoo 3, maar eentje hebben ze apart gezet van alle drukte omdat deze op 22 maart 2003 gepaard heeft met Gow Gow en misschien zwanger is. Om dit in ieder geval niet door de stress mis te laten gaan hebben ze haar apart gezet. Gow Gow was er wel en Hua Mei, een kleine meid die in de Zoo geboren is op 21 augustus 1999.

Haar moeder is dezelfde als de panda die nu misschien zwanger is. Zij is alleen geboren met behulp van kunstmatige inseminatie. Verder hebben we nog een beetje rondgewandeld door de Zoo en hebben we een skyride gedaan, dat is een soort kabelbaan over de Zoo heen. Het bleek dus dat de San Diego Zoo heel groot en heel leuk is en ben ik blij dat we er heengegaan zijn. ’s Avonds hebben we gegeten in een family restaurant en daarna hebben we weer boodschappen gedaan bij Ralphs. Morgen gaan we naar Legoland in Carlsbad, dat zal vast ook heel leuk worden.


Temperatuur 27,8 graden Celcius