Na gebeld te hebben met het thuisfront en uitgecheckt uit het Cedar Lodge hotel zijn we om 8.15 uur op pad gegaan naar Monterey. We hebben in Mariposa gestopt om te tanken en daarna hebben we aan een stuk doorgereden. We kwamen om 12.30 uur in Monterey aan. Onze hotelkamer was nog niet gereed en we moesten het over een uur nog maar eens proberen. In die tijd hebben we boodschappen gedaan bij Safeway en wat van de sfeer geproefd welke hoort bij the fourth of july. Toen we terugkwamen bij het hotel bleek onze kamer nog niet klaar te zijn, de garanteed check in time was 4 uur dus, we moesten nog wat tijd doden. We hebben een broodje gegeten en zijn toen naar het Del Monte Center gereden om te winkelen. Om 15.30 uur zijn we teruggegaan naar het hotel gegaan en ja hoor de kamer was gereed, we konden erin. Het is een hele mooie kamer in het roze. Na alle spullen in de kamer te hebben neergezet zijn we richting de Fisherman’s Warff gelopen om daar te wachten op het vuurwerk van Indepence Day. We hebben onderweg gegeten bij Taco Bell en toen moesten we wachten. In de Warff lag het helemaal vol met zeeleeuwen en ook het jacht (Johnny Boy II) waar we de vorige keer voor gestaan hebben met zijn allen lag er nog. Deze moest natuurlijk weer op de foto.

We zijn nog even terug geweest naar het hotel om de videocamera te halen. Op de Warff teruggekomen was het al een stuk drukker. Gelukkig vonden we een bankje waar we rustig konden zitten. Nu moesten we net als alle anderen wachten op wat er komen ging. Het koelde snel af en gelukkig hadden we onze sweaters meegenomen.

Ook werd het snel drukker, mensen hadden stoelen, dekens en zelfs hele picknickkleden meegenomen. Uiteindelijk om 21.15 uur begon het vuurwerk.
Naast Romy was een klein meisje komen zitten Sarah , ze volgde Romy op de voet en deelde haar dekentje zelfs met Romy. Ze vond het kabaal van het vuurwerk niet zo heel leuk en ging toen weer bij haar ouders zitten.

Vlak voor de grote finale zijn wij vast op weggegaan naar onze hotelkamer. We hebben de finale wel gezien. Het hele vuurwerk spektakel was grandioos. Op deze manier kan vuurwerk heel mooi zijn. We waren alleen tot op het bot koud geworden dus hebben we onderweg bij Starbucks een hot chocolate gehaald en met z’n drieën opgedronken. In onze hotelkamer aangekomen was het inmiddels 22.00 uur en zijn we gaan slapen.


Temperatuur 22,2 graden Celcius