Ook vanmorgen hebben we weer in het hotel ontbeten. Hierna zijn we naar Yosemite Village gegaan. In het winkeltje hebben we rondgelopen om gewoon naar hebbedingetjes te kijken. Ineens begint Sjon te roepen naar iemand. Dit was Michel met zijn familie (ex-collega van het IDBC). Hier hebben we een hele tijd mee staan kletsen. Op een gegeven moment zijn we weer verder gegaan. Ik wilde graag naar Bridalveil Fall. Tijdens het langsrijden had ik gezien dat je daar heel dicht bij een waterval kan komen. Ik mocht vandaag achter het stuur plaatsnemen. Ik ben daar dus heen gereden en dit was inderdaad een hele mooie locatie. Ik had daar zo de hele dag kunnen blijven zitten, maar ja ik ben helaas niet alleen.


Hier zijn we ongeveer een uur blijven zitten en we zouden eigenlijk naar het hotel gaan en daar gaan zwemmen. Maar ook vandaag was het weer ongeveer 38 graden, dus veel te warm om in de open zon te zitten.

Ik stelde voor om richting Mariposa te rijden en daar te kijken wat er nog bekend was. Dit is een ritje van ongeveer een uur. Mariposa was niks veranderd. Zelfs de supermarkt waar we 5 jaar geleden drinken hadden gekocht was er nog. Het zag er nog net zo armoedig uit als toen. Bij de kassa voor ons stond er een jonge vrouw met twee kindjes. Ik denk dat de vrouw 20 jaar was en het oudste kind was zeker 4 jaar. Zij betaalde haar boodschappen met foodstamps. Dit zijn bonnen die door de overheid als een soort bijstand. Ze krijgen dan geen geld wat ze kunnen uitgeven aan van alles en nog wat. Ze kunnen hier alleen maar eten van kopen. De auto waar deze moeder in wegreed met haar twee kleine kinderen had geen achterraam meer en ik zou er niet in durven rijden, zo gammel zag het eruit.

Na dit bezoek aan Mariposa zijn we teruggegaan naar het hotel en zijn daar op de kamer televisie gaan kijken. Dit omdat het te warm was om buiten te vertoeven. In het park tussen de bomen is het heerlijk, maar in de open ruimte is het toch echt te warm als je het niet gewend bent. Het is dan nog niet zo benauwd als in Nederland, want wat dat betreft is het hier veel lekkerder.
 

Temperatuur 35,6 graden Celcius