Vanmorgen waren we vroeg wakker en hebben ontbeten in de hotelkamer. Hierna zijn we onderweg gegaan Yosemite in.

Eerst zijn we naar het spectaculaire Glacier Point gegaan. Hier hebben we genoten van het mooie uitzicht. Het is zo adembenemend mooi daar. Je kunt er Half Dome en El Capitain heel goed zien.
Hier zijn we ongeveer een uur gebleven. Het is daar zo mooi. De eekhoorns lopen daar tussen de mensen alsof ze niet wild zijn. Woorden kunnen niet omschrijven hoe mooi het daar is. Dit moeten de foto’s doen.

 

Van Glacier Point zijn we naar Mariposa Grove gegaan. Hier staan de Giant Sequoias. Oftewel de reuzenbomen. Het is zo heerlijk om hier te vertoeven. Zulke mooie parken hebben we helaas in Nederland niet. We hebben een tour met de tram door Mariposa Grove gemaakt en hebben weer veel geleerd over de Giant Sequoias. Bijvoorbeeld dat het park verdeeld is in secties en dat deze secties verschillend van elkaar in brand worden gestoken, dit heet fire management. Dit is nodig om jonge aanwas van Sequoias te krijgen. De grond wordt hierdoor vruchtbaar. We hebben jonge Sequoias gezien van 50 jaar oud en deze boompjes zijn kleiner dan de gemiddelde kerstboom in Nederland. Hoelang duurt het voordat een boom zo groot is als degene op de foto?


Er staan bomen van 1790 jaar oud. De takken van deze boom zijn dikker dan de stam van de dikste boom in Nederland. Na al dit spectaculairs zijn we naar het hotel teruggegaan en zijn we gaan zwemmen. Ik denk dat het vandaag rond de 38 graden is geweest. We hebben in het restaurant bij het hotel een hamburger gegeten. Hij smaakte goed maar een hamburger van Carl’s jr en Burger King vind ik lekkerder.


Temperatuur 35,0 graden Celcius