’s Morgens door zijn we door ma Kooi naar schiphol gebracht, omdat we vroeg waren zijn we nog even gestopt bij de Tobias Asserlaan om daar nog even gedag te zeggen. Op schiphol verliep het inchecken heel soepel en snel. Bij de tax free shops hebben we Laura parfum gekocht en we hebben koffie gedronken en een muffin gegeten. Daarna zijn we even over schiphol heen gelopen. Bij McDonalds voor de lunch een hamburger gegeten en richting de gate gelopen G3. Ook hier kwamen we snel door de controle heen. Het vliegtuig vertrok keurig op tijd.

het vliegtuig

We hadden een vliegreis van 7.36 uur de boeg naar Washington. We vlogen op 38.000 feet met een gemiddelde snelheid van ongeveer 900 km per uur. We kwamen in Washington aan om 14.50 uur lokale tijd. Door de douane heen ging iets moeilijker omdat de trolleykoffer van Romy open moest, waarschijnlijk vanwege de batterijen die erin zaten. Maar verder verliep het soepel. We moesten op blote voeten door het poortje heen. Het volgende vliegtuig vertrok ook op tijd, maar moest wachten op een ander vliegtuig van Delta Airlines, welke problemen had en teruggebracht moest worden naar de gate. Wij waren trouwens geland op gate C6 en vertrokken van gate C8.

Ook deze vlucht verliep voorspoedig en zou in totaal 5.06 uur duren. De vorige keer dat we dit stuk vlogen was het al donker en konden we al het moois waar we overheen vlogen niet zien. Omdat het nu nog licht was konden we het mooie landschap vanuit het vliegtuig wel waarnemen.

vanuit het vliegtuig

We kwamen aan in San Francisco om 20.00 uur precies lokale tijd. Het duurde een hele tijd voordat de koffers er waren. We hebben het hotel gebeld voor de shuttle bus, maar daar adviseerde ze ons een taxi te nemen omdat dit goedkoper was. De taxi was zo gevonden en deze racete werkelijk door San Francisco heen. Ons hotel zag er mooi uit en lag voor ons op een fantastische locatie. We kregen kamernummer 1223. We hebben naar huis gebeld dat we veilig aangekomen waren en zijn toen gaan slapen.

 

Temperatuur 20,6 graden Celsius