Vanmorgen hebben we Dirk en Hilly bij het huis achter gelaten en zijn we richting Disney gereden. Vandaag was Epcot aan de beurt. Ook hier waren we nog niet eerder geweest. Bij binnenkomst hebben we als eerste Spaceship Earth gedaan. Dit is een attractie in de grote wereldbol van Epcot, waarbij je met een treintje door de bol heenreist en daarmee ook door de tijd heen. Hierna gingen we door naar een hal innoventions waar je allemaal dingen kon gaan ontdekken. Zo ging Romy op een computer tikkertje spelen terwijl Sjon en ik zaten toe te kijken. Na het spelen kreeg je een titel, Romy was: "Most Trolley Rider".

En toen vervolgden wij ons pad, wij kwamen langs allemaal spullen voor de toekomst. Spullen die wij misschien nu al gebruiken. Na al dit moois over de toekomst besloten wij dat het tijd was om een wereldreis te maken op the World Showcase. We kwamen langs allemaal landen, zoals bijvoorbeeld: Canada, Mexico, Noorwegen, Frankrijk, maar ook China. Wat ons hierbij heel erg verbaasde was dat we een heleboel figuurtjes tegenkwamen, wat er in Magic Kingdom (waar toch de meeste bezoekers komen) te weinig stond, maakte Epcot weer heel erg goed. We kwamen Donald tegen, een figuurtje dat we hiervoor nog nooit gezien hadden, en Jasmine, Kapitein Haak, meester Vet, de Sherrif, broer Tuk en we hebben een bezoek gebracht aan de koning Jan van Robin Hood. In plaats van 80 dagen om de wereld was dit, in 30 minuten de meeste landen rond. Bij een binnenactiviteit ging Romy koekjes bakken samen met andere kinderen die in het park aanwezig waren.

 Koekies bakken

 

 

klaar

Het werden chocolat chip cookies. En lekker dat ze waren..... Na het bakken van de koekjes hebben we nog de attracties The cycle of life en Living with the land gedaan. Hiermee vonden we het wel welletjes en zijn we richting huis gereden om Dirk en Hilly weer gezelschap te houden.

's Avonds begon het te bliksemen achter de wolken, zonder gedonder en zonder regen. Dit was een verschijnsel die we in Nederland nog niet gezien hadden.