Vandaag wilden we naar Animal Kingdom van Disney. Dit is een pretpark in combinatie met dierentuin. We waren hier nog niet eerder geweest en wisten dus totaal niet wat ons te wachten stond. Net voor de tree of life kwamen we Terk van de film Tarzan tegen en Romy had zijn handtekening nog niet, dus deze werd eerst gehaald.

Hierna zijn we langs de tree of life gelopen, deze reuzenboom is veertien verdiepingen hoog en heeft 325 dierengezichten in de namaakbast zitten.

 

tree

 

 

 

 Als eerste hebben we de Safaritour Kilimanjaro gedaan. Dit is een tour in een jeep over een safari. Tijdens deze safari zie je olifanten, nijlpaarden, zebra's, giraffen en nog veel meer dieren. Hierna hebben we de trein naar Rafiki's planet watch genomen. En daar hebben we Habitat habit! gedaan. Ook hier kon je dieren bekijken zoals tijgers, vleerhonden en nog veel meer.

 

Vleerhonden (ook wel vliegende honden of grote vleermuizen genoemd) zijn een familie uit de orde van de vleermuizen. De familie telt bijna 200 soorten in ongeveer 45 geslachten. De meeste zijn groter dan de rest van de vleermuizen, op een enkeling na. Hun spanwijdte varieert tussen 24 cm en 180 cm. Ze danken hun naam aan hun typerende kop.
Hondekop de kop van een vliegende hond lijkt meestal inderdaad op een kop van een hond of vos. Hun oren zijn spitser en ze hebben ook grotere ogen dan de andere vleermuizen. Ook zijn hun nekharen langer.
Leefgebied deze familie komt voor in Afrika, Azië en Australië. Hij leeft in tropische en subtropische gebieden in bosrijke gebieden. Ze komen zeer ver naar het oosten voor in de Grote Oceaan, zo is Pteropus tonganus op de Cookeilanden het oostelijkste zoogdier vanuit Azië.
Voedsel de meeste soorten leven van vruchten. Het is dan ook voorstelbaar dat het een ramp is als een groep van deze grote dieren op een mango- of bananenplantage neerstrijkt. De kleinere soorten uit de onderfamilie Macroglossinae doen zich te goed aan nectar en stuifmeel.
Gezichtsvermogen vleerhonden hebben hun ogen aan de voorkant van hun kop zitten, zodat ze zien met een stereoscopisch beeld. Daardoor kunnen ze de afstand heel precies inschatten.Omdat ze niet op jacht hoeven, zoals de andere vleermuizen, missen de meeste vliegende honden het orgaan dat echolocatie mogelijk maakt. Ze vertrouwen op hun gezichtsvermogen en hun neus. Wel zijn het nachtdieren. Dat verklaart ook hun grote ogen ten opzichte van de andere vleermuizen.
De jongen de voortplantingsperiode is in de maanden februari en maart. Na een zwangerschap van 6 maanden wordt er één of hooguit twee jongen geboren. Bijzonder aan deze familie is dat de zogende vrouwtjes in aparte groepen bij elkaar zitten. Een maand lang blijft het jong bij zijn moeder, maar na deze periode zal ze het jong achterlaten in de verblijfplaats en alleen op zoek gaan naar eten. Na twee maanden kan het jong zelf vliegen, maar het zal nog een maand duren voordat het mee gaat om eten te zoeken. Tussen de 4 en 6 maanden is hij geheel onafhankelijk, maar hij wordt pas na 18 maanden vruchtbaar.
Vijanden hun natuurlijke vijanden zijn arenden, grote uilen, boomslangen en varanen. Zoals in veel gevallen, is de mens echter een grotere bedreiging, vooral in fruitteeltgebieden. De boeren doden ze of ze worden vergiftigd. Er wordt ook jacht op ze gemaakt vanwege het vlees. Al sinds mensenheugenis wordt de vleermuis, en daarbij ook de vleerhond, gegeten door mensen.

Hier kwamen we ook Balou uit Jungleboek tegen en ook van hem werd een handtekening gevraagd. Nadat we het hier wel gezien hadden namen we de trein weer terug naar het hoofdpark. Verder nog wat dieren gekeken en toen vonden we het wel genoeg. Het weer was vandaag wat regenachtig en wij vonden het park tegenvallen. Wellicht dat we het ooit nog een keer proberen, maar op dit moment vonden wij er niet veel aan. 

Morgen gaan we voor de 2e keer naar Sea World en willen we in ieder geval de avondshow van Shamu bekijken.