Vanmorgen wilden we naar het Kennedy Space Center aan de oostkust van Florida. We waren hier in 1998 ook geweest en hadden niet het gevoel dat we echt alles gezien hadden. Pa en ma wilden niet mee, zij vonden het niet zo heel leuk en wilden afgezet worden bij de winkels op de 192. Nadat we eerst met z'n allen bij Dunkin' Donuts koffie gedronken hadden zijn wij met z'n drietjes op pad gegaan richting Kennedy Space Center. Rond kwart voor 11 reden we het parkeerterrein van Nasa op en om 11 uur stonden we binnen. Vanwege de aanslagen op 11 september was er maar een beperkt deel open en dus de ticket goedkoper. We zijn meteen in de bus gestapt die ons over het terrein reed naar de Apollohal. Hier kun je de geschiedenis van de ruimtevaart volgen, door bijvoorbeeld een film te kijken en werd de lancering van Apollo 8 nagebootst.



Apollo 8:


Apollo 8 was de eerste bemande missie die in een baan om de maan werd gebracht. Voor deze missie werd de Saturnus V als draagraket gebruikt. Dit was pas de derde keer dat een Saturnus V werd gelanceerd en de tweede keer met bemanning. Alle volgende Apollo-missies zouden ook worden gelanceerd met behulp van een Saturnus V. Oorspronkelijk zou het doel van Apollo 8, net als Apollo 7 en Apollo 9, een testvlucht zijn waarbij de commando-module slechts in een baan om de aarde zou worden gebracht. Het vermoeden was echter dat de Sovjet-Unie een missie naar de maan zou uitvoeren die eerder gepland stond dan de missie van de NASA. Daarom werd besloten Apollo 8 in een baan om de maan te brengen. Tijdens deze missie zijn mogelijke landingplaatsen voor volgende Apollomissies verkend. Na ruim 20 uur in een baan om de maan te hebben verbleven werd de terugreis naar aarde aangevangen. Op 27 december 1968 landde de capsule in de Stille Oceaan en werd opgepikt door de USS Yorktown.

Missienaam: Apollo 8
Call Sign: Command module Apollo 8
Bemanning: 3
Lancering: 21 december 1968 12:51:00 UTC Kennedy Space Center LC 39a
Landing:     27 december 1968 15:51:42 UTC 8° 6' N — 165° 1' W
In een baan om de maan: 24 december 9:59:20 UTC tot 25 december 6:10:16 UTC
Aantal banen om de maan: 10
Totale missieduur: 147 u 00 m 42 s 

Verder ligt er een echte Apolloreplika. Zat Romy in 1998 op een track van de crawler, dit jaar was ze weer aan de beurt. Kijk en vergelijk.
1998:                                                                                         2001:

  

Je hebt hier een mogelijkheid om een leuke truukfoto te laten maken. Dit is leuk om te doen en de foto is ook nog een leuk aandenken.

Na langs de diverse Apolloverhalen gelopen te hebben werd het tijd voor de lunch. Met onze meegebrachte broodjes zijn we op de tribune (waar mensen een lancering kunnen aanschouwen) gaan zitten en hebben de broodjes opgegeten. Met een volle buik zijn we verder gegaan in de geschiedenis van de ruimtevaart en hebben we gezien hoe Apollo 11 op de maan landde. Alsof dit nog niet genoeg was, liep hier een echte astronaut in de rondte. Dit moest natuurlijk met Sjon en Romy vereeuwigd worden.

Nu werd het tijd om de Apollohal te verlaten en met de bus terug naar het visitorcenter en daar verder te ontdekken. Eerst hebben we bij het visitorcenter een lekker ijsje genomen, namelijk dipping dots. Dit zijn balletjes ijs en ziet er zo uit.

Ietsje wandelen van het visitorcenter is een education center, hier kun je oefeningen doen met de zwaartekracht, een astronautenpak aandoen en voelen hoe zwaar dat is en nog veel meer. Uiteraard wilde Romy zo'n astronautenpak wel proberen.

Na het education center zijn we teruggelopen naar het visitorcenter en door naar het Memorial. Hier worden alle verongelukte astronauten herdacht. Na een leuke, leerzame dag werd het tijd om naar "huis" te gaan. Zitten we heerlijk bij de pool, worden we ineens opgeschrikt door allemaal sirenes van de brandweer en een helikopter met zoeklicht.

Het bleek dat het alarm van een huis bij ons aan de overkant was afgegaan terwijl de huurders er naar binnen wilden. Nou dat geeft een hoop sensatie kan ik je zeggen.

Morgen gaan we overdag lekker niets doen omdat we 's avonds zijn uitgenodigd op een feest, namelijk Mickey's not so scary halloween party.