Vanmorgen waren we redelijk bijtijds wakker en na het ontbijt en het rondje door de badkamer, hebben we de bedden afgehaald en de wasmachine aangezet.

Ook hebben we de laatste spullen in de koffers gedaan en de vaatwasser op wassen gezet. Om half 11 stonden we klaar en werd het tijd om de koffers in de auto te laden en "onze" townhome aan de 2467 Carvelle Circle voor de laatste keer af te sluiten en de sleutel in de lockbox achter te laten. Ik besloot om te rijden naar het vliegveld en via de 192, John Young en I417 zijn we naar het vliegveld gereden. Het inchecken en afgeven van de koffers ging mede door onze premier status super vlug. Ook de douane en de persoonlijke check gingen zonder problemen. We hebben de monorail naar de Gates gepakt en daar hebben we een sandwich eggsalade genomen. Normaal nemen we nog een hamburger, maar daar hadden we nu geen trek in. En achteraf was de sandwich een super keus. Volgende keer nemen we deze weer... Bij de gate hebben we rustig zitten wachten tot ons vliegtuig kwam. Helaas kwam deze later binnen dan verwacht en hadden we hierdoor meteen al vertraging.

ons vliegtuig

Gelukkig ging het boarden wel vrij snel. Toen we eenmaal in het toestel zaten kregen we vrij snel te horen dat er een computerstoring was en dat we later gingen vertrekken. Maar dat we sneller terug zouden vliegen en daardoor weer tijd goed gingen maken. Gelukkig hadden we een ruime overstap, dus het maakte nog niet zoveel uit. Om 5 over 3 vertrokken we met een vertraging van meer dan een uur toch echt richting Washington.

een kijkje in de cockpit  McCoy vanuit de lucht

Orlando

De vlucht verliep prima en met een vertraging van ongeveer een half uur stonden we in Washington bij de D pier. Nu moesten we nog helemaal van de ene kant naar de andere kant lopen voor ons volgende toestel. Bij Gate C5 aangekomen bleek dat ons toestel al aan het boarden was. Omdat we geen Economy Plus stoelen hadden en daar volgens onze premier status wel recht op hebben, zijn we eerst bij de balie wezen vragen of er ruimte was voor ons. Dit bleek het geval te zijn en we werden verplaatst naar 9 A B C. Dit betekent lekker meer beenruimte en dat slaapt nou net dat beetje lekkerder op de lange vlucht. Gelukkig vertrokken we nu wel op tijd en na ongeveer een uur kwamen ze langs met drinken en het zakje pretzels.

Dulles vanuit de lucht

Was wel nodig, want we hadden nu niets kunnen eten op Washington doordat we meteen in konden stappen. Na nog een half uur kwamen ze langs met het avondeten en zo lekker als het op de heenweg was, zo niet lekker was het nu. We hebben het alle 3 niet opgegeten. Na het eten hebben we de stoelen in ligpositie gepositioneerd en zijn gaan slapen. Ongeveer een uur voor de landing komen ze met ontbijt langs en daar werd ik wakker van. Het ontbijt was gelukkig wel te eten. Om 7 uur landen we op de Polderbaan en na ruim een kwartier taxieën stonden we weer aan de Gate. Omdat we vlak bij de deur zaten waren we zo buiten en konden we naar de douane lopen. Daar stond echt helemaal niemand en 2 seconden later waren we in Nederland. De koffers kwamen ook heel snel op de bagageband en bij de "nothing to declare" stond helemaal niemand. Hierna zijn we naar de trein gelopen. De treinreis verliep ook heel voorspoedig en hoefden we gelukkig nergens te wachten. Om half 9 stonden we weer binnen in huis.