Vanmorgen hebben we een beetje uitgeslapen, en hierdoor zaten we om half 9 aan het ontbijt.

Tijdens het ontbijt had onze stateroom attendant de kamer al weer voor de dag in gereedheid gebracht en konden we vast een deel van de koffers inpakken. Omdat ik liever op het dek wilde staan zijn Sjon en ik op zoek gegaan naar het helicopterdek, want dat is echt het voorste punt van het schip. Romy was samen met Sierra naar een handdoekenvouw workshop was, gevolgd door een taartenmaakworkshop en mijn moeder was druk aan het inpakken.

Romy en Sierra  Romy en Sierra2

We hadden het helicopterdek snel gevonden en hier hebben we tot aan de lunch gestaan. Het zonnetje scheen heerlijk en het waaide niet al te hard. Gewoon echt lekker genieten. Onderweg terug naar onze kamer hebben we een stukje taart gegeten die je na de taartenmaakworkshop kon proeven. Na de lunch hebben Sjon en ik als eerste nog wat ingepakt. Hierna zijn Sjon en ik wederom naar het helicopterdek gelopen. Dit keer was mijn vader meegekomen. Mijn moeder en Romy gingen eerst naar het vervolg van de sieraden maak workshop. Tussendoor zijn ze even bij ons op het helicopterdek geweest.

op het helicopterdek

Net op het moment dat er een Humpbackwhale voorbij zwom.

Humpback whale2

Hierna zijn zij naar de bingo gegaan en wij zijn op het dek blijven staan. We hebben Dall’s porpoises (dit zijn hele snelle dolfijnen) voorbij zien flitsen.

twee dalls porpoises

We hebben puffins (papegaaiduikers) gezien, nog meer humpbackwhales, bald eagles en ga zo maar door. Rond half 7 zijn we naar boven gegaan voor het avondeten en na het avondeten hebben we tot aan het donker op het dek gestaan.

nog meer Humpback whales

Het was echt zo heerlijk op het dek. Rond kwart over 9 waren we weer op de kamer en hebben we de koffers op de gang gezet. Dit moest je namelijk tussen 7 en 11 ’s avonds doen, want dan werden ze de volgende dag voor je op naar de koffer ophaalplaats gebracht. Je moest hier wel een speciale label voor aan je koffer hangen. Wij hadden label 31 gekregen en dat hield in dat we ons morgenochtend om 9.20 uur moesten verzamelen bij het theater. Tijd genoeg dus om fatsoenlijk te ontbijten enzo. Romy was nog even met Sierra naar karaoke, want dat vonden beide dames leuk om te doen en het was hun laatste avond samen, dus op deze manier konden ze elkaar ook nog gedag zeggen. Omdat ik morgenochtend de aankomst in Vancouver wil zien, heb ik de wake up call gezet op 5.45 uur. De verwachting is namelijk dat we rond kwart voor 7 in Vancouver aankomen en veel vroeger opstaan heeft geen zin, want dan is het nog te donker. Verder gaan we morgen nadat we van boord komen, naar ons hotel en daar in ieder geval wat aan de was doen.