Ook vanmorgen moesten we weer vroeg op, want om 5 over 8 moesten we al aan de wal staan. Dit kon ook want om 7 uur zouden we aanleggen in Skagway.

Om kwart over 7 zaten we wederom aan het ontbijt en na het ontbijt zijn we meteen van boord gegaan.

wachten bij de trein

Om 10 voor half 9 vertrok de trein en begon deze aan de rit die de goudzoekers in 1898 te voet deden. Het was een mooie rit en je kon ook buiten staan tussen 2 wagons in. Je zag de Yukonrivier steeds dieper en dieper in de vallei liggen. Onderweg moesten we ook over diverse houten bruggen en door tunnels.

Goldrushtrein over houten brug  Goldrushtrein over houtenbrug vervolg

Locomotieven aan het werk  Oude houten brug

Terwijl Sjon en ik buiten stonden te kijken zagen we op een gegeven moment een zwarte beer vlak langs het spoor. Helaas kon ik natuurlijk alleen zijn kont fotograferen. Maar omdat we bijna op het hoogste punt waren en we vanaf dat punt weer terug zouden gaan, hadden we kans dat we hem op de terugweg nog zouden zien. Het hoogste punt ligt net na de grens tussen Amerika en Canada.

Grens tussen Amerika en Canada  Hoogste punt van bergtop

De reden dat we niet uit de trein mochten, was omdat hier geen grenspost is en je dus ongeoorloofd in Canada zou zijn. We moesten bovenaan wel even wachten want de locomotieven moesten naar de achterkant (wat nu zou veranderen in de voorkant) van de trein. En na ongeveer 20 minuten ging de trein weer bergafwaarts.

In de verte de haven van Skagway

Op een gegeven moment werd er zelfs omgeroepen dat er een zwarte beer langs het spoor liep. En nu had ik natuurlijk wel een goede foto.

zwarte beer  zwarte beer2

Terug in het dorp zijn we eerst weer aan boord gegaan om te lunchen. Na de lunch heb ik gevraagd voor de scrapbookworkshop, waar deze gehouden werd, maar helaas was het een fout in het programma. Er was dus geen workshop. Geen probleem, dan gaan we meteen naar het dorp. Nou ja dorp, een straat met een paar zijstraten. Maar goed het was wel echt een ouderwets goudmijndorpje. Met heel veel diamantairs. Romy wilde niet mee, zij ging zwemmen met Sierra een meisje waar ze hier aan boord mee optrekt. In het water bij het schip zagen we een mama zeeotter met 3 jongen. Dit was zo een leuk gezicht dat we hier even bij hebben staan kijken.

Zeeotter met 3 jongen

zeeotter met jong  zeeotter met jong1  zeeotter met jong2

Ook zagen we in de haven zeehonden vlak bij een ander cruiseschip liggen. Na een tijdje zijn we doorgelopen naar het dorp. Als eerste hebben we een internetcafé opgezocht om het verslag van gisteren online te zetten. Het was helaas wel betaald internet, maar achteraf gezien goedkoper dan de dag daarvoor. Want toen moest ik 4 koffie kopen voor waardeloos traag gratis internet. En nu moest ik $ 5,00 betalen voor een uur supersnel internet. Ik had het verslag ook binnen 10 minuten op de site staan en nadat zowel mijn moeder als ik onze mail en Facebook hadden bekeken, was er nog een half uur over. Omdat we hier ook 2 bedeltjes voor onze armband konden halen, hebben we Sjon achtergelaten in het internetcafé en zijn mijn vader, mijn moeder en ik de bedeltjes gaan halen en even door die ene lange straat gelopen. Na een half uur hebben we Sjon weer opgehaald en zijn we koffie gaan drinken bij Starbucks. Na de koffie zijn we terug gelopen naar het schip.

ons schip in de zon

Aan boord hebben we even op de kamer gezeten en om half 7 zijn we voor het avondeten naar de eetzaal gelopen. Na het eten hebben we vanaf het balkon in onze kamer het vertrek vanuit Skagway bekeken. Morgen gaan we voor anker bij Icy Strait Point en kun je met een sloep naar de wal gebracht worden. Dit is natuurlijk een aparte ervaring en willen we ook graag meemaken.