Vanmorgen ging wel heel vroeg de wekker. Namelijk om kwart over 3. Dit was nodig omdat we de shuttlebus naar het vliegveld om kwart voor 4 hadden besteld.

Gelukkig waren we allemaal op tijd klaar en waren we op tijd op het vliegveld.

Brain afzetten op het vliegveld

Het inchecken verliep nadat we het eindelijk door hadden prima en Brian was al snel achter de douane. We hadden de shuttlebus om kwart over 4 terug besteld en keurig op de afgesproken tijd stond hij er weer. We hebben geprobeerd nog een uurtje te slapen en eigenlijk op het moment dat het niet meer ging, vielen Sjon en ik weer in slaap. Romy had in haar eigen kamer films liggen kijken. Om kwart voor 8 waren we in de ontbijtruimte en hebben we ontbeten. Het was erg druk, maar gelukkig nog wel een tafel voor ons vijven. Na het ontbijt hebben we de laatste spullen in gepakt en om kwart voor 10 stonden we wederom bij de shuttlebus. Deze bracht ons nu voor onszelf naar het vliegveld. Dit was omdat we ons daar moesten melden. Omdat we geen idee hadden wat ons te wachten stond waren we een beetje gespannen. Deze viel gelukkig snel van ons af, want toen we daar kwamen waar we zijn moesten kregen we een vriendelijk, we verwachten jullie al. We konden de koffers inleveren, een treinkaartje halen en nog even op het vliegveld wat eten. Om half 1 moesten we ons bij de treinterminal melden. Het boarden van de trein ging super georganiseerd, waardoor we allemaal zonder al te veel problemen in de trein terecht kwamen.

Op weg naar onze coupe

Het was een trein met een glazen dak en hierdoor had je goed uitzicht over alles. Onze gids cq. barjuffrouw heette Winnie en zij wist veel te vertellen over het gebied waar we door heen reden. Het was een mooie lange rit en helaas voor ons behalve een Bald Eagle met een nest en een jong hebben we geen wildlife gezien.

Onderweg  tegenligger

Bald Eagle  nest met jong

Maar we hadden wel mooi weer en dat is toch ook wat waard. De trein vertrok om kwart over 1 en om half 6 stonden we in Seward naast de cruiseschip. Dit was ook het einde van het spoor.

het schip  het schip2

Het uitstappen ging net zo georganiseerd en konden we door de security heen. We kregen onze aan boord passen. Deze passen zijn persoonlijk en gekoppeld aan je creditkaart. Hierdoor heb je aan boord geen geld of andere betaalmiddelen nodig. Alles wat je wil kopen kun je betalen met je aan boord pas. Wij zitten op dek 7 en hebben een kamer met balkon.

onze kamer  aan boord

Omdat het inmiddels 7 uur was en we wilden eten gingen we hier naar op zoek. Het restaurant waar wij my time dining hebben was gesloten vanwege de verplichte veiligheidsdrill die om half 8 zou beginnen. We konden reserveren voor kwart voor 8. Maar omdat ik het vertrek vanuit de haven vanaf het dek  wilde zien om 8 uur, leek mij dit niet handig. Het werd dus half 9.

buiten op het dek

Terwijl we verder aan het lopen waren, kwamen we bij een all you can eat buffet en daar konden we wel nog wat eten. Dus wij snel wat te eten gepakt en met een beetje gevulde magen gingen we naar buiten om het vertrek te fotograferen.

eten  vertrek uit de haven  vertrek uit de haven2

We werden uitgeleid door Junior. Dit was echt een heel klein sleepboot(je). Toen we eenmaal op weg waren, zijn we nog even terug gegaan naar het all you can eat buffet en hebben nog een toetje genomen. Inmiddels waren alle koffers op onze kamer, Romy haar bed klaargemaakt en konden we naar bed.

onze kamer voor het slapengaan

Morgen zitten we de hele dag op zee met als hoogtepunt de Hubbard Gletsjer.