Nadat we gister het verhaal online hadden gezet, kregen we onverwacht bezoek.

Over de campground liep een stekelvarken en ook onder onze camper door. Het lukte me niet om hem goed op de foto te krijgen, want dat beest liep echt hard. Ik heb dus een mooie foto van zijn achterkant.

Stekelvarken

We lagen gisteravond nog maar net in bed of de eerste druppels vielen al weer op het dak van onze camper. Dit is de hele nacht zo doorgegaan. De volgende morgen zag het er niet naar uit dat het droog zou worden en de haven waar we normaal gesproken zo leuk op konden kijken, was nu in een dichte mist gehuld. Dit gaf ook wel een spannend effect want de vissersboten waren nu continue hun misthoorn aan het gebruiken. Tijdens het ontbijt besloten we om te informeren of we ons dagje verlengen konden cancelen en dan toch maar vast richting Anchorage te rijden. Terwijl wij bezig waren met de was, we waren hier namelijk al mee begonnen, is Brian naar de receptie gelopen om te vragen of het kon. Dit kon gelukkig, dus nadat ik met mijn creditkaart langs was geweest en het geld op mijn creditkaart weer geplust was, vertrokken we precies om 11 uur. Onderweg zijn we gestopt bij een gletsjer, namelijk de Worthington Glacier.

Worthington Glacier  Worthington Glacier2

Gletsjer  Gletsjer2  wij op een gletsjer

Gletsjer3

Het was hier boven op de bergen een stuk kouder als in Valdez, maar gelukkig wel droog. Rond een uur of één zijn we gestopt voor de lunch en toen reden we al lekker in het zonnetje. Na de lunch waren we vlakbij Glennallen, dat was ons doel voor vandaag. Maar omdat het nog redelijk bijtijds was, besloten we om nog een uurtje door te rijden. Uiteindelijk zijn we gestopt bij de Grand View RV park. Dit park ligt in de middel of nowhere, maar met een view, dat is de afzondering meer dan dwars waard. Nadat we de camper op plekje 14 hebben geïnstalleerd zijn we met het avondeten begonnen. Vandaag stond er bami op het menu. Omdat het zonnetje lekker warm was, hebben we buiten gegeten. Na de afwas zijn we (Sjon, pa en ik) een stukje gaan lopen. We hebben Matanuska glacier vanaf een afstand gezien.

Onze camper

Terug gekomen bij de camper zijn we naar de receptie/restaurant van de campground gelopen en hebben daar een dessert gegeten. Mijn moeder en ik hadden warme fruits of the forrestpie met ijs, Sjon en mijn vader hadden warme brownie met ijs en slagroom en Romy en Brian hadden samen één carrotcake en een Alaska biertje. Ze moesten allebei wel heel netjes hun ID laten zien.

Lekkere toetjes

Na dit overheerlijke dessert zijn we terug naar de camper gelopen. Terwijl de zon langzaam achter de bergen zakte kwamen de Dall sheep over de bergkam te voorschijn. Weliswaar van een enorme afstand, maar met het blote oog waar te nemen.

dall sheep

Zo hebben mijn vader en ik samen achter op de camper letterlijk schaapjes lopen tellen zo vlak voor het slapen gaan. En maar afwachten of ze nog verder naar beneden kwamen. Morgen gaan we terug naar Anchorage waar onze reis 2 weken geleden begon.