Vanmorgen waren we niet zo heel vroeg wakker, maar gelukkig hadden we niet veel bijzonders op het programma staan.

 

Na het rondje onder de douche en het ontbijt zijn we naar de Safeway gereden voor vers brood voor tussen de middag en zijn toen net buiten Valdez naar Solomon Gulch gereden. Hier zit een zalmkwekerij, die gebruik maakt van de zalm die terug komt vanaf zee om te paaien.

 

Zalmen

Het was toen we aankwamen laag water, dus je kon aardig ver lopen. Maar al snel veranderde het en kwam het water op. Met het opkomen van het water, kwamen er ook heel veel waterdieren, zoals zeeleeuwen, zeehonden en zeeotters, maar ook Bald Eagles, meeuwen en ......!

Bald Eagle  Bald Eagle 2

De zeeleeuwen waren druk bezig met zich te goed te doen aan de olievlek met zalm die daar zwom.

Zeeleeuw met vis

Iets verder zwommen de zeehonden en de zeeotters. De zeeotters werden aangevallen door de meeuwen, waardoor ze niet dichterbij kwamen helaas.

Zeeotter  Zeeotter2

De zeeleeuwen visten op een wel heel bijzondere manier, want ze braken de vis letterlijk in 2 en aten alleen kop op. Heel af en toe ging er een hele zalm naar binnen. Ook stonden er veel mensen te vissen.

Sjon die gek doet  Op een rijtje

Dit ging dan niet zoals wij dat gewend zijn met een wormpje en een haakje, maar alleen een haak en daarmee visten ze letterlijk de vissen mee uit het water. Omdat we het hier wel heel erg leuk vonden, besloten we om te lunchen en te wachten tot het water getij weer zakte.

Zeehond

Dit betekende dat we hier op de parkeerplaats het avondeten gemaakt hebben. Na het avondeten besloten we nog even langs het water te lopen, totdat op een gegeven moment mijn vader druk gebaarde dat ik moest komen. Ik heb mijn vader sinds zijn ongeluk niet meer zien rennen, maar nu was hij amper bij te houden. Toen we op de plek aankwamen zagen we een grizzlybeer met 4 jongen lopen.

Mama beer

cub1  cubs

Mama beer2  cubs2  Mama beer3

cub2  Mama beer4

Wat een gaaf gezicht is dat. Je moet een moederbeer altijd goed in de gaten houden, want ze zijn erg beschermend naar hun jongen toe. Maar wow...... Omdat mijn moeder, Romy en Brian nog bij de camper in de buurt waren, besloot Sjon terug te gaan en hen te halen. Gelukkig hebben zij ook de beer met jongen nog kunnen zien.

cubs3  cub3

Mama beer6  cubs4

Mama beer5

De beer was onderweg naar de plek waar wij de hele dag gestaan hadden, dus zijn we weer met de camper die kant opgereden. Helaas is ze onderweg opgehouden met langs de waterkant lopen. Waarschijnlijk op een plek waar geen mensen waren, zodat ze haar jongen beter in de gaten kon houden. Rond half 10 waren we weer terug op de campground. Het was een super geweldige dag, met heel veel te zien. Morgen gaan we in ieder geval wat wassen draaien en verder hebben we er nog geen idee van. Een dagje bijkomen van alle indrukken van vandaag.

Bianca met beer  Sjon met beer

 

Hieronder een filmpje met wat dingen die we vandaag gezien hebben: