Vanmorgen waren we zoals gezegd al voor 9 uur losgekoppeld en konden we de lange rit naar Valdez starten.

De rit was echt lang, maar gelukkig veranderde het landschap diverse keren tijdens de rit. Vlakbij Delta Junction zagen we een Moose in het water staan.

Moose in het water

Even een stukje verderop zagen we een stuk van de Trans Alaska Pijplijn Systeem. Hier op dit punt was het enige punt waar we er vlak bij konden stoppen.

pijplijn  Pijplijn op de achtergrond

De pijplijn hebben we de rest van de rit links of rechts van ons tot aan Valdez kunnen volgen. Rond half 11 zijn we op een parkeerplaats gestopt voor een kopje koffie en terwijl deze stond te pruttelen spotte ik ineens een Bald Eagle. Deze vogel zat er zo mooi, dat ik hem natuurlijk even op de gevoelige plaat vast moest leggen.

Bald Eagle  Bald Eagle2

Even verderop zag mijn moeder er nog één. Na de koffie zijn we verder gereden en hebben tot aan de lunch 2 wegopbrekingen gehad waarbij we ruim een kwartier moesten wachten voor we verder mochten.

onderweg

We wilden rond kwart voor 1 lunchen maar dit werd kwart over 1. Na de lunch kregen we nog 2 keer een wegopbreking en ook een aantal stukken waar de weg heel slecht was.

mooie berg  mooie berg2

Hierdoor hebben we er ruim een uur langer over gedaan om in Valdez te komen. Onderweg zijn we nog één keer gestopt bij de Bridal Veil Fall om hier een foto van ons allen voor de waterval te maken.

Bridal Veil FallOok hebben we foto’s gemaakt van een mooie gletsjer.

gletsjer  gletsjer2  gletsjer3

Om 5 uur stonden we op plekje 4 van de campground. We hebben een mooi plekje aan de haven van Valdez met uitzicht op de binnenkomende en vertrekkende schepen.

Uitzicht vanaf de campground

Omdat we allemaal al honger hadden zijn we buiten de deur gaan eten en na het eten hebben we 4 kilometer door de haven van Valdez gelopen.

avondeten  avondeten2

Haven van Valdez  wandelen door Valdez  Wandelen door Valdez2

Er waren een heleboel vissersboten binnen gekomen en ze waren de gevangen vis aan het schoonmaken. De rest van de avond hebben we bij de camper gezeten. Morgen gaan we Valdez verkennen en genieten van de omgeving.