Ook vanmorgen werden we pas na 9 uur wakker. Hierdoor waren we later dan we wilden gereed voor vertrek.

Maar om half 11 hadden we de camper losgekoppeld om op pad te gaan naar de Chena Hot Springs. Langs deze weg van 56 mile hebben we op diverse plaatsen elanden gezien. Deze weg staat ook bekend als de elandenweg. Op een gegeven moment stak er zelfs één over voor onze camper.

eland  eland2  overstekend wild

Bij het eindpunt van deze weg zijn de Chena Hot Springs. Dit is een hotelcomplex met een zwembad welke gevuld wordt vanuit de warmwaterbronnen. Nu kwamen we hier niet voor het hotel en het zwembad, maar voor het ijshotel/museum. Omdat we ons voor de tour van 3 uur hadden opgegeven en het inmiddels al half 1 was zijn we in de camper onze lunch gaan maken. Gelukkig hadden we gisteren extra pakjes ham meegenomen en dat was maar goed. Want zoals we gister al geschreven hadden, was deze ham erg lekker en nam iedereen deze. Na de lunch zijn we naar een sledehondenkennel gelopen om daar een kijkje te nemen. Helaas waren er geen Husky’s, maar andere soorten honden. Wel was er één hond met 8 pups. En dat is altijd leuk om te zien.

mama met jongen

Nadat we hier uitgekeken waren zijn we terug gelopen naar de ontmoetingsplaats voor de tour door het hotel. Om 3 uur gingen we het ijshotel in en voordat we daar naar binnen gingen kregen we een dikke jas aan om ons te beschermen tegen de kou. De ijssculpturen waren gemaakt van ijs uit een vijver. En degene die ze gemaakt had heeft al diverse ijssculpturenprijzen gewonnen.

ijssculptuur  honeymoonsuite

Je had ook een mogelijkheid om in het hotel aan de bar te zitten en daar een alpetini (iets met vodka) uit een glas van ijs te drinken. Omdat Sjon nog moest rijden en ik solidair met hem ben, hebben alleen mijn ouders, Romy en Brian aan de bar gezeten.

proost

Het was een heftig drankje, want daarna waren 3 van de 4 erg vrolijk en aanwezig. Misschien wel leuk om te weten is dat een overnachting in het hotel $ 500,-- per nacht kost. Op de terugweg zagen we weer een aantal elanden langs de weg of in het water.

nog meer eland

Omdat het inmiddels al na 5 uur was en we onderweg bij een Walmart naar binnen wilden hebben we bij Carl’s Jr gegeten. Terwijl Romy en Brian naar de Gamestop en Barnes & Nobles gingen zijn wij naar Walmart gereden. Ik wilde alleen even kijken voor wat poloshirtjes en zakjes drinkmix. Automatisch kijk ik bij de scrap afdeling en daar zie ik de cricutmachine staan waar ik al vanaf dat ik in Alaska ben naar aan het zoeken ben. De cricut Expression is al vervangen en alleen de Expression 2 is nog overal te verkrijgen. Maar omdat ik daar zulke slechte recensies over gelezen heb, wilde ik graag de Expression hebben. Hier bij deze Walmart stonden er nog 6. Natuurlijk heb ik hem meegenomen. Op de campground hebben we eerst gekeken of deze in de handbagage past en of hij het deed. Gelukkig paste hij in de handbagage en ook heb ik al wat kunnen uitsnijden. De rest van de avond hebben we gebruikt om de was te doen en bij de koffie hebben we de andere helft van de taart opgegeten. Morgen gaan we op bezoek bij de kerstman in het plaatsje North Pole en gaan we vast een stukje op weg richting Valdez.