Vandaag is voor Romy een belangrijke dag, want ze is 21 jaar geworden en dat betekent in Amerika dat ze legaal mag drinken, maar ook eindelijk een casino in mag en ga zo maar door.

Om als eerste de vragen omtrent het weer te beantwoorden. Het is hier rond de 15 graden, maar door de bewolking voelt het wat kouder aan. De locals zijn veel kouder gewend en lopen daarom in een korte broek en/of t-shirt. 's Nachts regent het wel, maar overdag is het gelukkig droog. We zijn niet naar Alaska gegaan voor het mooie weer, maar voor het geweldige inmens mooie landschap.

Vanmorgen hebben we, nadat we allemaal een rondje douche hadden gedaan, ontbeten en zijn toen naar Denali National Park gereden. Bij het visitor center hebben we eerst even informatie gehaald. Daar kwamen we er achter dat de mountain lion die we gister dachten gezien te hebben, geen mountain lion was, maar een lynx. Evengoed heel bijzonder want beide dieren zijn nachtdieren. Nadat we de benodigde informatie hadden gekregen zijn we tot het eind van de openbare weg gereden. Je kan wel verder het park in maar als particulier mag je dat niet. Onderweg zagen we nog rendieren aan de kant van de weg, waaronder ook een moeder met een jong.

Rudolf  eland met jong

Hier bij Savage River hebben we de camper geparkeerd en hebben we eerst geluncht. Na de lunch zijn Sjon, Romy, Brian en ik een rocktrail gelopen. Dit is bij een rotsformatie omhoog lopen en als je boven bent weer naar beneden lopen. De klim was behoorlijk heftig, maar we hebben hem gedaan.

boven op de rotsen  onze camper vanaf boven

Teruggekomen bij de camper hebben we mijn ouders gehaald en zijn we een looptrail gaan lopen van 3,2 kilometer met een hoogte verschil van 500 meter. Dus in totaal stijgt de trail tijdens het lopen 500 meter. Het was een heerlijke wandeling.

tijdens de wandeling

Grondeekhoorn

Ondertussen werd het tijd om weer terug te gaan naar de uitgang van het park en door te rijden naar onze campground vlakbij. We werden al verwacht en konden snel plaats nemen op plekje 77. Nadat we de camper geparkeerd hadden zijn we naar de pizzeria gelopen en hebben daar voor half 7 een tafel gereserveerd. Op de terugweg zijn we bij de generalstore gestopt en hebben daar cupcakes gekocht ter ere van Romy haar verjaardag.

lekkere cupcakes

Deze hebben we uiteraard meteen opgegeten. We hadden zo veel verbrand tijdens het lopen, dat we dat wel konden verantwoorden. Terwijl we aan het wachten waren totdat we naar de pizzeria konden, hebben we even een handdoekenwas gedraaid. Deze was nog maar net klaar of we konden al naar het restaurant. Het was niet een pizzahutachtig tentje, maar kwalitatief een hele goed restaurant. Het zat er ook helemaal vol. We hadden met zijn zessen 3 pizza’s genomen en Romy heeft met haar paspoort een bier besteld voor zichzelf. Het eten was super lekker en precies genoeg zodat we ook nog een lekker toetje konden nemen.

voorgerecht  bij de pizzeria

Het toetje wat we hadden genomen was elandenpoep. Tenminste zo werd het genoemd. Het waren brownieballetjes met chocolade erom heen en vanilleijs. Ook dit smaakte errug lekker.

elandenpoep

Na het eten hebben we langs alle winkeltjes gelopen om daarna weer terug te gaan naar onze camper. Het was inmiddels al kwart over 9. In de camper heeft iedereen nog even zijn eigen ding gedaan, voordat het tijd werd om naar bed te gaan. Morgen gaan we Denali weer verlaten en gaan we nog verder naar het noorden. Dit keer stoppen we in Fairbanks.