Vanmorgen werd ik eerst om 3 uur wakker, maar dat vond ik nog te vroeg om er uit te gaan. Omdat we er gister heel vroeg in lagen, hadden we dus al ruim 7 uur geslapen.

Gelukkig viel ik snel weer in slaap om vervolgens om half 7 wakker te worden van het gestommel in de camper. Mijn ouders waren al aangekleed. Nadat ook de rest zich had aangekleed hebben we het ontbijt gemaakt en zijn we om kwart over 8 richting Homer gereden. Homer ligt aan het uiterste puntje van de schiereiland bij de Cook Inlet. Dit is een rit van 199 mile.

zonlicht door de wolken  de ingang van het schiereiland

Rond een uur of 10 zijn we gestopt en hebben we een kopje koffie gemaakt terwijl we geparkeerd stonden op een parkeerplaats. De tweede keer zijn we gestopt in Soldotna.

Soldotna

Hier hebben ze een winkel genaamd Fred Meyer en wij dachten dat dit een supermarkt zou zijn, maar het blijkt een soort Walmart te zijn. Veel te lang hebben we hier rondgelopen, waardoor we de lunch op het parkeerterrein van deze Fred Meyer hebben genuttigd. Na de lunch hebben we gebruik gemaakt van de camperfaciliteiten bij de winkel, namelijk onze water aangevuld en onze afvalwater gedumpt. Om even na 2 uur konden we onze weg richting Homer vervolgen. We hadden in Homer geen campground geboekt en konden we zoeken naar een geschikte. Het is een campground in Homer Spit geworden, dit ligt zelfs nog iets verder dan Homer. Nadat we een plaats hadden geregeld zijn we op zoek gegaan naar het kantoor van Bald Mountain Air voor onze berentrip van morgen. We moesten ons hier een dag van te voren melden om diverse zaken door te nemen. Dit kantoor bleek stom toevallig ook op de Homer Spit te liggen. Nadat we hier alle administratieve zaken hadden geregeld zijn we terug gereden naar de campground en konden we onze camper op plaatsje 88 neer zetten. Deze plek heeft een mooi uitzicht over de oceaan en zien we regelmatig een Bald Eagle voorbij vliegen. Inmiddels was het kwart voor 6 en werd het tijd voor het avondeten. We hadden gister bij de Walmart eten gehaald en de keuze was gevallen op gebakken aardappels met erwtjes en een hamburger. Het is even behelpen met 3 gaspitten en koken voor 6 personen. Maar het smaakte fantastisch en een compliment voor de kok van vandaag. Sjon, het heeft lekker gesmaakt. Na het eten hebben we allemaal een rondje onder de douche gemaakt, want op de campground van afgelopen nacht hadden we geen douchegelegenheid en na 48 uur in en uit het vliegtuig, zonder te wassen (behalve een Belgische douche) werd het inmiddels hoog tijd voor een douche. Morgen moeten we ons om half 9 melden bij het vliegveld van Homer. Euh ja we zijn het vliegen nog niet zat, want we gaan morgen al weer 3 uur vliegen. Dit keer in een 10 persoons watervliegtuig. We gaan naar Katmai National Park waar bij Brook Falls de grizzlyberen omhoogzwemmende zalm uit het water vissen om op te eten. Deze trip duurt de hele dag.