Omdat we al om 10 uur zouden vliegen, moesten we vandaag heel vroeg al op Schiphol zijn.

Om even over half 7 stond Richard voor de deur om ons een slinger naar Schiphol te geven. Hij moest er toch heen voor zijn werk. Om even voor 7 werden we daar afgezet. We konden meteen naar de balie en na 5 minuten inchecken en douane, stonden we bij het tax free gedeelte. Omdat we nog niet ontbeten hadden zijn we als eerste dat gaan doen. Uiteraard met een lekker bakkie koffie van de Starbucks.

lekker zitten op Schiphol  ons toestel komt er aan

Omdat we wel lekker zaten hebben we daar naar het komen en gaan van de vliegtuigen gekeken en zijn we rond kwart voor 9 richting gate G6 gelopen.

op weg naar de gate

Het bleek dat we nog steeds gebruik konden maken van onze oude premier acces, want dit stond in ieder geval op de ticket van Sjon. Hierdoor waren we zo aan de beurt. De man van de vragen over je bagage enzo zag de hoeveelheid stickers op onze paspoort en begreep al dat wij het klappen van de zweep al heel goed kenden. Hij wenste ons een fijne reis en we konden door de bodyscan. Ook hier waren er totaal geen problemen. We hoefden niet lang te wachten, want het duurde niet lang voor het toestel ging boarden. Ook nu mochten we weer als één van de eerste het toestel in. En konden we gaan zitten op onze Economy Plus plaatsen op rij 27 A en B. Om even over 10 werd het toestel van de gate geduwd en konden we de lange rit naar de Polderbaan gaan maken. We moesten om de Zwanenburgbaan (hier waren ook vliegtuigen aan het vertrekken) heen, dus een extra lange rit.

file richting de vertrekbaan  IJmuiden

Maar goed om 10.21 uur werd er vaart gemaakt en vertrokken we echt. De vlucht verliep voorspoedig en werden we goed verzorgd met de nodige natjes en droogjes . We zouden ongeveer een uur te vroeg aankomen in Chicago, maar door het slechte weer en verandering van de landingsbaan op het laatste ogenblik hebben we ruim een half uur boven Chicago rondgecirkeld.

de eerste beelden van een bewolkte Chicago

Hierdoor stonden we om kwart voor 1 aan de grond. Wat hierna gebeurde hebben we nog nooit meegemaakt. We kwamen aan bij immigrations en konden meteen door lopen naar een hokje voor de nodige stempels. Er stond geen wachtrij. De enige vertraging die we daar hadden was een reboot van het systeem. Maar goed, we kregen de benodigde stempels en mochten Amerika binnen. Volgende stop, onze koffers. Deze lagen al op de bagageband en konden door ons zo meegenomen worden. Ook bij agriculture konden we meteen doorlopen en nadat we de koffers weer hadden afgegeven konden we met de metro naar de andere gate. Bij Chicago heb je als je de laatste check moet doen (dus degene waarbij je handbagage en alles worden gecontroleerd) ook voor premium access een aparte (lees kortere) rij. En omdat wij dat op de tickets hadden staan konden we een immens lange wachtrij overslaan. Al met al heeft het 40 minuten geduurd om vanaf het vliegtuig naar de C terminal te komen waar we weer vandaan vertrekken naar Washington. Bij Gate C29 aangekomen bleek dat het inkomende toestel ook vertraging heeft, waardoor wij dus om 17.19 uur zouden vertrekken ipv 16.05 uur (een vertraging van ruim een uur dus). Nadat we een rondje gelopen hadden over de C terminal en we weer bij C29 aankwamen, was deze vertraging nog meer opgelopen, namelijk 17.39 uur. We zijn wat te drinken gaan halen en zijn maar bij de gate gaan wachten. Om 5 voor half 6 konden we eindelijk het vliegtuig in. We zaten op rij 7 stoelen A en B. Dus net achter de First class cabin, welke bestaat uit 2 rijen. Om 10 voor 6 stonden we op de vertrekbaan om de vlucht naar Washington te beginnen. Na wat foto’s gemaakt te hebben van de skyline van Chicago en de laaghangende wolken, ben ik in slaap gevallen en werd ik wakker toen de gezagvoerder het toestel in Washington aan de grond zette.

De skyline van Chicago op de 2e vlucht  wolkendek boven Chicago

Omdat we zo lekker voor in zaten, waren we nu zo het vliegtuig uit en konden we naar de shuttlebus voor onze rentalcar. Hier stond gelukkig totaal geen rij en waren de formaliteiten zo geregeld. Helaas mogen we hier niet net als in Orlando zelf een auto uitzoeken dus hebben we een Jeep Patriot gekregen in een afschuwelijke groenige metalickleur. We zullen op een later moment een foto van maken. De TomTom hebben we ingesteld op het adres van ons hotel voor de komende 3 nachten en deze bracht ons ook zonder problemen daar naar toe. We wilden onderweg nog wat drinken halen voor in de hotelkamer, maar helaas kwamen we niets tegen. Het inchecken bij het hotel ging soepel, ze wisten dat we kwamen en alles was zo geregeld. Hier heb ik gevraagd of er een supermarkt dichtbij was en dat was gelukkig het geval, dus na de incheckformaliteiten zijn we wederom in de auto gestapt en naar de supermarkt gereden. Het is een prima supermarkt, lekker groot. Dus hier zullen we nog wel een paar keer komen. Nadat we de eerste belangrijke spullen hebben ingeslagen zijn we naar het hotel gereden en hebben de koffers naar boven gebracht. Het was inmiddels 23.00 uur lokale tijd (4 uur ’s nachts Nederlandse tijd). We hebben onze lenzen uitgedaan en ons gereedgemaakt voor de nacht. Morgen gaan we in ieder geval naar DC voor de tour door het Capitool. En afhankelijk van het weer zien we wel wat we voor de rest gaan doen. Er is namelijk helaas regen voorspeld voor morgen.