Zoals we voor iedere vakantie doen hebben we ook dit jaar "onze" vliegtuig gespot.

Dit hebben wij op 2e Pinksterdag gedaan, op de kop af 6 weken voor onze vertrekdatum. Ondanks dat het een prutvoorjaar is, was het op deze dag erg lekker weer en konden we bij de Polderbaan genieten van het vertrekken van de diverse vliegtuigen.

Vliegtuig spotten  United-2

United-1

De afgelopen weken hebben we ons wegwijs gemaakt in de bijbel die wij veel zullen gebruiken in Alaska, namelijk de Milepost. In dit dikke boekwerk staat per weg in Alaska en een deel van Canada iedere mile beschreven. Dus ook op welke milemarker je campgrounds vind en wat je hier kunt krijgen. Ook hebben we verslagen gelezen van voorgangers, zodat we weten waar we boodschappen kunnen doen en wat ons te wachten staat. Hierdoor hebben we de route iets aangepast, waardoor we aan het eind iets meer lucht krijgen om in Anchorage de camper weer schoon af te kunnen leveren.

Milepost

Vorig weekend hebben we de koffers naar beneden gehaald en zijn we vast begonnen met uitzoeken wat we wel en wat we niet mee willen nemen. En natuurlijk ook welke boodschappen we hier al kunnen halen om mee te nemen. Scheelt daar weer.

 

Gisteren, met nog iets meer als 3,5 week voor vertrek lag de verwachtte dikke enveloppe in de brievenbus met hierin onze reisbescheiden.  De papieren van de cruise zijn zo uitgebreid dat ik daar eens op mijn gemak voor moet gaan zitten om te kijken wat hier allemaal voor informatie instaat. Wat ik wel al heb ontdekt is dat we op dek 7 onze hutten hebben.

Vliegtuig spotten2